Pontos idő: 2018.10.23. 18:20

Időzóna: UTC
New Topic Post Reply  [ 2 hozzászólás ] 
Szerző Üzenet
 Hozzászólás témája: No man's sky 2016-
HozzászólásElküldve: 2018.03.08. 20:56 
Rang 6

Csatlakozott: 2010.11.10. 09:59
Hozzászólások: 1822
Tartózkodási hely: Érd
Ha nem tudod hogyan kezd el a játékot az hamar elveszi a kedved.

- Kategória (FPS, RPG, Stratégia, Szerep, stb.) action-adventure survival video game
Tulélönek is nevezik, de csak az elsö 4-5 ora szol a tulélésröl.
Lehet fps modban mászkálni és néha még löni is kell, de nem fps.
lehet ürhajot és autot vetezetni de nem szimulátor.
lehet bázist épiteni, de nem bázisépitös.
lehet lezuhant hajokat keresgélni
lehet kalozokra és kereskedökre vadászni
lehet kereskedni, bányászni, növényeket termeszteni.
lehet fefedezni, mert 18 quintillio bolygo szerepel a játékban.

- leírás, hogy mi a játék lényege, témája : Reménytelen; a tapasztalatoknál sorra veszem.
Eredendö feladatunk eljutni a galaxis magjához. 750000 fényévre vagyunk onnan.
Amiröl késöbb kiderül kb lényegtelen. Mert egy küldetéssorozatban rájövünk, hogy egy szimulált galaxisban vagyunk és arra hoztak létre minket, hogy kideritsük mi romlott el. Majd ujrainditjuk a szimuláciot és jutalmul a valodi világba helyeznek. (a bázisunk a régiben maradt(mindent visszakapsz nyersanyagként) és csak azt visszük ami a ruhánkban, a hajon és a frigtheren vannak minden más elvész igy addigra érdemes a bázist a freigterre áthelyezni. )
Állitolag.
Csak ezután kezdödik a játék a valodi galaxisban.

Szabad vagy a küldetéseket és a célokat magadnak találod ki vagy csak boklászol amerre kedved tartja.
Egy olyan játék ahol az oktatoküldetéseken kivül semmit sem kell csinálni, de sok mindent lehet.
A kezdetben játék lényegének tünö dolgokrol késöbb kiderül, hogy csak az oktatoküldetések részei.

- Néhány kép a játékból: majd ha jok lesztek.

- Tapasztalataid : oktato-emlékeztetö leirás, mert nehéz. több részre bontanám a játékot mert az elörehaladással minden változtik.

Fegyver: alapvetöen csak egy keret ami bövithetö. max 24es lehet. C, B, A, S kategoriában különbözö szorzokkal.
távcsö is ennek a bövitménye.
ha csak a bányászlézert huzzuk maxra akkor a többi fegyver kihagyhato, igy marad hely a szkennereknek amitöl több pénzt kapunk a felfedezéseinkért.

jármüvek:

exoshuit (ruha) : Az életfenntarto és tápolocuccok helye + elsödleges raktár : ruha 48helyre bövithetö; ruha hevi max 25; max +12 hely életfentartoknak. thamiummal megy. piros virág, vagy venni a boltban.
van rajta lámpa is. a harapos ragadozok néha szeretik a lámpát.
Épületben, ünhajon nem merül. késöbb töltödik is.

exocraft (auto) : amig benne ülünk nem fogy a ruhánk és az életerönk töltöttsége, az autoé fog. kezdeti gyüjtögetéshez nélkülözhetetlen. épiteni kell egy platformot és kapjuk hozzá a kisautot. Ha 40 perce probálunk kijutni a szakadékbol akkor mindig gondoljunk arra, hogy ha kiszállunk és kimászunk akkor ingyen odateleportáljuk a gödörböl a kocsit. uránium

ürhajo: Másodlagos raktár és fö közlekedési eszköz. 15ös c kategoriással kezdünk az alap minimum berendezések is hibásak. Vehetünk vagy találhatunk. A talált teljes kijavitása ugyanannyi mint ujat venni, de igy apránként is kijavithato, a rakterek a drágák. több féle hajtomü van: felszállo : 200 uránium(survival), 25 urán normálon ; légköri : ingyen van; ürbéli : vas ; hipertér(warp): speciális cucc amit gyártunk vagy veszünk továbbiakban hiperbenya. ugrásonként 1.
Mindig legyen a hajon annyi nyersanyag amibol kijavithato egy lezuhant hajo: 10 carrite sheet, 500 heridium, 200cink. hátha találunk valami jobbat. Amig nincs freigtherünk nem érdemes a hajtomüveken kivül semmire költeni.

freighter : anyahajo. mobil ürbázis. max 6 ürhajot tarthatunk rajta. 80 misi a legkisebb 15ös c kategoriás. Ezzel olyan rendszerekbe is elugorhatunk ahova a hajoval kezdetben még nem(200ora után sem). hiperbenyával megy csak ugrani lehet vele vagy a hajorol az ürben bárhova ingyen odahivhato. Ha jönnek a kalozok és nem akarunk vacakolni akkor csak odahivjuk és bemenekülünk.


1. a tulélés 2-5 ora. fö felatat tegyük röpképessé a roncsot és lépjünk le a bolygorol.
adott egy lezuhant ürhajo(sok van de csak egynek tudjuk a helyét), egy kevésbé szerethetö klimáju bolygo, egy alapfegyver bányászlézerrel. és vagyunk mi, de hogy ki az majd kiderül az artemisz küldetések során.
A fö gond az életfenntarto rendszereink lemerülése és az éghajlat. Az egyik fedezéktöl(barlang, gödör. épület) a másikig szaladunk. Az idöjárás kb 3 perc alatt nyir ki, az életfenntartok ugy 5 percig birják. (kiszaladsz a hoba, a fagyhalál határára osszeszedsz annyi cuucot amivel mégegyszer feltöltöd a ruhád.)
Egészen addig ez lesz a fö prioritás amig nem találunk az exoshuithoz pár fejlesztést.
A játék azt sugallná, hogy szedjünk össze mindent és javitsuk ki a hajot. Egészen jo lehetöség a gyors halálra.
Keressünk leszállopályával rendelkezö épületet. A leszállásra váro körözö repülök megmutatják az irányt. Nekünk azonban fedezékröl fedezékre kell haladnunk. szinte bármerre indulunk állomásrol állomásra légvonalba 10-30 percre van leszállopálya; ez azonban 4-5 ora is lehet mert mi nem egyenesen haladunk és keresgélünk, melegszünk. A fedezékek egy részénél találunk zöld ládákat amiben ezt azt találunk; ezeket majd eladva simán kijavitjuk a hajot a boltban vett cuccokbol. A javitáshoz vett dolgokat a ruhábol áttrakjuk a hajora és kijavitjuk; ruhábol hajora és freigtherre bármijen távbol küldhetünk cuccot forditott irához viszond oda kell menni. A "boltoknál" mindig van leszállohely ahova bypass chippel odahivhatjuk a hajot. Azután a kezdö "nap"rendszerben keresünk egy barátságosabb klimájü bolygot és ott egy bázist. Ott viszont tutira lesznek harapos állatok.

2. bázisépités(tanulás és pénztermelés; 50-80ora ). keresünk egy bázist. épitett baconnal is kereshetünk, de inkább keressünk a levegöböl olyat ami mellett 1 percen belül van kereskedö állomás vagy bolt. mert nem csak vásárolhatunk hanem a leszállorol ingyen felszállhatunk. A bázison 5 féle oktatot, mestert vehetünk fel miután felépitettük a pultjukat. Az exocraftossal kell kezdeni, és a autoval végre nem kell a haláltol félnünk.
10 darab trezort is épithetünk majd. ezt érdemes arra használni, hogy minden féléböl tartsunk egy rekesznyit. igy mindig mindenböl lesz kéznél. Mert a küldetésekhez kellö dolgok ujra es ujra begyüjtése föleg az elején rémálom.
A kockaszoba kifejlesztése a legfontosabb mert onnantol tudunk növényeket termeszteni. Elsödleges bevételi forrás lesz. A tudostol és egyéb helyekröl kapott receptek alapján készitünk értékes cuccokat eladni.(az egymisis cucc alapanyaga 10k-t sem ér.) A növényekböl nyersanyagokat nyerünk ami fontos, hogy ha bármire szükségünk van. minden féléböl termeljünk. A fallal érintkezö termesztök nem fogyasztanak üzemanyagot. mig a fallal nem érintkezöket töltögetni kell sürün.
Amig nincs minden féle növényünk addig mással nem érdemes külön foglalkozni, de a növények összeszedése alatt ugy is elvégezzük a többi küldetés nagyját. ami utba esik éppen. Mire készen leszünk az összes bázisos küldetéssel addigra egy jol megépitett kert 2 oránként akár 10 misit is hoz. Ezért nem szabad másra idöt pazarolni mert ennyi pénzzel sokkal könnyebb lesz minden. Nem kell gyüjtögetni az üzemanyagot, mert vehetsz eleget. Addigra találunk olyan ruhabövitöt ami ujratölti a ruhát amig nem vagy a szabadban. és többé nem kell vele foglalkozni.
Szorgosan szedjük a virágot mig nem lesz 80 misink, közben sok mindennel elüthetjük az idöt. Akkor keresünk egy kis freightert amit megveszünk és oda is épitünk egy bázist kerttel. A 2 kerttel a hátunk mögött elkezdhetünk foglalkozni a többi küldetéssel néha párhuzamosan is. idáig 50-80 ora játék. Ha csak a küldetéssel foglalkozunk, de mivel elboklászunk vagy repkedünk igy joval több is lehet.

3. irány a galaxis. A hiperbenya lesz a legföbb gondunk. 1sötét anyagbol és 100thamiumbol kell csinálni. A hiperbenya drága és szeretik a kalozok is. tehát nem jo ötlet telerakni vele az anyahajot. darkmattert kell raktározni és thámiumot meg venni.
A darkmatter elöállitása anyagigényes és pont akkor nem találunk semmit amikor kéne, viszon egyes bolygon lévö ürreptéren kaphato; nagyon ritka. (amire rájöttem összesen 30at tudtam gyártani játék kezdéstöl, aztán vettem 120at )


Atlas küldetés : a végire gyorsabban tudunk a mag fele menni a fekete lyukak segitségével. A galaxis összes nyersanyagábol kell 100egységnyi a befejezéséhez.

artemis küldetés : kiderül, hogy csak egy szimulácio a galaxis. ...és elünik a bázisunk. épithetünk ujat.

traveller küldetés : 200 ora után még félkész. néha felbukkano utazoktol vehetünk infot sirokrol ahol hieroglifákat tanulunk. 16 kell. Valoszinuleg a radarállomások különtermége lévö gép használatát tanuljuk meg a végire, vagy a portálkapuk kezelését.

ut a maghoz : el se indultam még. 750000 fényév légvonalban. egy kezdö hajo ugy 100 fényévet tud ugrani már ha van hiperhajtomüve. egy feltáport anyahajo 3000-t.

hivatalos oldal : https://www.nomanssky.com/
játéklexikon angolul : https://nomanssky.gamepedia.com/No_Man%27s_Sky_Wiki

még bövitgetem majd.

_________________
Vitam et sanguinem pro rege nostro! sed avenam non!!!

...száz harcot vívni és százszor győzni nem a legjobb a jók között. Nem is harcolni, mégis alávetni az ellenséges sereget: ez a legjobb a jók között


Vissza a tetejére
 Profile  
 
 Hozzászólás témája: Re: No man's sky 2016-
HozzászólásElküldve: 2018.03.11. 13:40 
Rang 6

Csatlakozott: 2010.11.10. 09:59
Hozzászólások: 1822
Tartózkodási hely: Érd
A játékbol kezdetben semmit sem értünk. 3 féle nép nyelv van a galaxisban. Ahogy nö a szokincsünk ugy értünk egyre többet. 250 szotol számit közepesnek a tudásunk. 0-val kezdünk.
A népekkel valo viszony ajándékokkal(amiket a tulélö szakaszban eladtunk, azzal késöbb korrumpálunk.) és küldetésekkel javithato.

korvax : tudományos beállitottságu nép (a teslás szkafanderesre hasonlitanak.). kockával és gyöngyel megvesztegethetö.

geek : kicsi békafejü moho kereskedönépek. pénzért sok mindent elérhetünk náluk. geeknippel (catnip) és kitüntetésekkel.

Vyyken : Harcos nép. tört és maszkot fogadnak el. no meg halott állatokbol származo morditot.


Sentinel : kb rendörrobotok. több fajtájuk is van. bolygotol függöen különbözö intenzitással kötekednek. van ahol elég kiszállni és lönek. A galaxis kéne örizniük ellenben azon kezdtek dolgozni, hogy 42 másodperc alatt visszaforditsák az ösrobbanásig és elpusztitsák.

Atlas : bölcs elme. Szuperszámitogép hálozat. A galaxist szimulálo rendszer.
Szerinte a végsö válasz 16. (42-10)/2=16
Ö hozta létre a sentineleket is. Egyáltalán nem biztos, hogy tényleg jo fej.

traveller : tripper, utazo. Hozzánk hasonlo lények. néha összefutunk velük. A 16 hieroglifa megmutatásán kivül még nem láttam hasznukat. Persze egyesével mutogatják és nem ingyen.

_________________
Vitam et sanguinem pro rege nostro! sed avenam non!!!

...száz harcot vívni és százszor győzni nem a legjobb a jók között. Nem is harcolni, mégis alávetni az ellenséges sereget: ez a legjobb a jók között


Vissza a tetejére
 Profile  
 
Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
New Topic Post Reply  [ 2 hozzászólás ] 

Időzóna: UTC


Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 3 vendég


Nem nyithatsz témákat ebben a fórumban.
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Nem szerkesztheted a hozzászólásaidat ebben a fórumban.
Nem törölheted a hozzászólásaidat ebben a fórumban.

Ugrás:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group

           Designed By QuakeZone, 2011

Magyar fordítás © Magyar phpBB Közösség