A Gta 1 óta játszom a sorozattal. az V-ig minden részét próbálltam, és ha a játék grafikáját, fizikáját vesszük figyelembe, akkor valóban eddig a Gta IV-volt a legjobb.
Viszont korábban el nem tudjátok képzelni mekkora élmény volt a GTa3-al jászani.
Az egy korszakalkotó játék volt. Minden mászkálós játék alapja. A Vice City-nek zseniális hangulata volt, és elképesztő játékélményt nyújtott /pl a helikopter-motor vezetése hihetetlenül jó volt/. A Gta San andreas pedig olyan sok pluszt adott az eddigi alapokhoz, olyan elképesztően változatos /talán sok felesleges játékmódot is hozzáadott/, hogy játékélményileg az is lehetne a legjobb. Nekem igazából mindegyik rész lehetne első, mert valamelyik grafikailag, más játékélményileg jó, és változatos helyszíneken-korokban játszódik. Mindezek ellenére én ma már nem venném elő a vice city-t sőt a san andreast sem, mert elavult. De annyit biztosan állíthatok, hogy a Gta V nem adott annyival többet, mint pl a Gta IV a San andreas után, vagy éppenséggel az Sa a Vice city után....
Mára megtört a sorozat, és a következő részek jók lesznek uygan, mert ez elvárható a cégtől, csak nem lesznek annyira forradalmian újak, már nem fog fejlődni se grafikailag, sem játékélményileg.
Ha mégis választanom kellene, akkor a III-at választanám a forradalmi játékmódja miatt.
Soha sem feledem el, direkt emiatt a játék miatt kaptam új Pc-t. Amíg nem volt jobb gépe addig meg a haveromnál játszottam vele