Pontos idő: 2018.10.23. 18:16

Időzóna: UTC
New Topic Post Reply  [ 14 hozzászólás ] 
Szerző Üzenet
 Hozzászólás témája: Heroes & Generals - Teszt
HozzászólásElküldve: 2013.03.17. 00:57 
Rang 8

Csatlakozott: 2010.12.11. 00:13
Hozzászólások: 4944

TWO Szolgálati Érdemrend ©
Kép

Kép
Hunor s Magyar, két dalia, két egy testvér, Ménrót fia...

A következő egy mondatos összefoglaló alapján, úgy hiszem, nem vagyok egyedül azzal, hogy komótosan kitépem a monitorom a számítógépből (pontosan: PC-t használok, nem laptopot, ráadásul abból sem egy mai fiút), majd számomra is megdöbbentő következetességgel egymillió apró darabkára töröm a gépházon. A H&G egy új, jelenleg béta verzióban futó 2.világháborús MMO játék. Mintha nem lenne elég így is a piacon. No nem azért mérgelődök, mert utálom a hasonló játékokat, hanem azért, mert ez talán az utóbbi évek leginkább unalomig ismételt műfaja. Ne keseredjünk azonban el, miután úrrá lettem úgy tűnik mégsem oly fékezhetetlen felindulásomon az első hír hallatán, kipróbáltam a munkát.

Kép
Ötven-ötven jó leventét, kiszemeltek, hogy követnék...

Az első dolog, ami pozitívan hatott felettébb raplis kedélyállapotomra (természetesen az áron kívül: ugyanis a H&G a WoT-hoz hasonlóan teljesen ingyenes, csupán némi múló bónuszt lehet pénzért cserébe kapni katonai karrierünk folyamán), az a program legnagyobb, de az átlag FPS-játékos számára talán legkevésbé észrevehető újítása volt: a játék alapvetően két játékmódot fon össze, meglepő ötletességgel.

Kép
Hol a farkas, hol a medve sohasem járt, eltévedne.

A játék külön érdekessége, hogy nem önálló szoftver: böngészőnk keretén belül, Adobe Flash bővítmény segítségével hívhatjuk életre kedvenc húsdarálóinkat. Akkor nézzük is, mit kapunk kemény nulla forintunkért, és a letöltésre és telepítésre szánt negyed óránkért cserébe (megjegyzem: az elő indítás a frissítések miatt nekem jóval hosszabb volt, mint a többi, lévén ekkor tölti le a játék nagy részét).

Kép
Már a nap is lemenőben, Tüzet rakott a felhőben...

Az első(-nek felsorolt) játéklehetőség, mely - úgy hiszem - kevesebb embert mozgat meg, már csak kisebb játékoskapacitása miatt is, a stratégiai mód. Ebben a játékrészben lehetőségünk van a béta verzióban az angol vagy német, később jóval több hadviselő fél csapatainak mozgását megszabnunk, irányítanunk egy viszonylag jól kidolgozott Európa-térképen (bár ebből a tesztverzióban csak Angliát, Észak-Franciaországot, Dániát, és Nyugat-Németországot láthatjuk). Ebben a módban játszva generálisként (a játék nevét tisztelve most nem ütöm fel katonai szakszótáramat a megfelelő rangnév kikeresése érdekében) rajtunk múlik, hogy hol vívják csatáikat az FPS módban küzdő katonáink. A stratégának figyelembe kell venni a különböző csapattípusok tulajdonságait. Ilyenek pl. az egyszerű lövészek, vagy az ejtőernyősök, harckocsizók, tankelhárítók, repülősök, stb. Sok minden múlik a stratégán: a virtuális háború győzelemmel, vagy vereséggel is végződhet a katonák teljesítményétől függetlenül, ha nincs egy jó felső vezetés.

Kép
Hogy itt a nap száll keletre? Nem, mint máshol, naplementre?

A másik játéktípus, a valószínűleg több embert megmozgató többé-kevésbé hagyományos FPS mód. Többé-kevésbé, ugyanis legnagyobb örömömre nem egy újítást beraktak a dán fiúk. Call of Dutyn nevelkedve (és ezzel szerintem nem vagyok egyedül) hozzászokhattunk az óriási, akár 30-40 fős Capture the Flag csatákhoz, Deathmatchekhez, és társaikhoz, ahol fejvesztve rohangáltunk egyik fedezékből a másikba MP40-es géppisztolyunkkal jól megszórva a mozdulatainkat kísértetiesen jól utánzó (tehát szintén fejvesztve rohangáló) ellen sorait.

Kép
Minden zugot megüldöznek, minden bokrot átaldöfnek...

Lehet, hogy csak én vagyok földhöz ragadt, esetleg hiányos éles hadi tapasztalataim tréfáltak meg, de valahogy mindig kicsit hitetlenkedve fogadtam az olyan, számomra abszurdnak tűnő harchelyzetet, melyben az ellen felém rohanva 3 golyót kap a testébe, de mivel az nem a kritikus pontjait találta el, gond nélkül agyonver puskatusával, majd 5 másodperc alatt meggyógyul, és irtja tovább szegény csapattársaimat. Ez a probléma a H&G-ban kevéssé jön elő. Ha eltalálnak, csak bizonyos fokig tudsz visszagyógyulni (sérülésed mértékétől függően), kivéve, ha találsz egy elsősegély-pontot, ahol elláthatod magad. Ebből adódóan egy sokkal óvatosabb játékstílussal lehet majd jobban érvényesülni, mint az eddig megszokott FPS-eknél.

Kép
Száll a madár, száll az ének két fiáról szép Enéhnek...

A másik lényeges elem a karakterfejlődés. Katonánk (melyből felhasználónként több is lehet, feltéve ha van elég harcban szerzett kreditünk) különböző kitüntetéseket, kitűzőket kap teljesítményéért, melyek egy része trófeaként díszeleg virtuális kandallónk felett, másik része pedig értékes harci bónuszokat ad viselésekor. No persze azért a használhatatlan sem fölösleges: a közvetlenül nem magunkra aggatható ún. "harci érdemek" kombinációinak gyűjtögetésével tudjuk feloldani a bónuszokat biztosító kitűzők széles skáláját. Mivel egy csatában egy kitűzőt lehet hordani, így érdemes taktikázni azzal, hova melyiket vesszük fel. Mindemellett lehetőségünk van fegyverarzenálunkat is kipofozni kissé. Meg kell mondjam, minden világháborús játékot a németekkel próbálok ki először. Egyszerűen király az egyenruhájuk, sokkal jobban néz ki a rohamsisakjuk, és jobban tetszenek a fegyvereik nevei. Emiatt most német szempontból mutatom be a következő érdekességet: a felszerelésünk fejlesztését.

Kép
Új kalandra, szebb csatára ereszkedtek a pusztára...

Tehát az alap: minden játékos kap fegyverként agy Kar98 karabélyt 900 lőszerrel (egy ideig remélhetőleg kitart), és egy nyelesgránátot. Kezdeti Kar98-unk kissé pontatlan, kissé gyenge, s kissé nagyobbat üt a kelleténél. E hibákat orvosolandó lehetőségünk van különböző alkatrészei cseréjére, melyek az általunk kívánt irányba igazíthatják a fegyver tulajdonságait. Kialakíthatunk erősebb, de nagy távolságra pontatlanabb, vagy akár fél-mesterlövész fegyvert is kezdeti játékszerünkből. Ha viszont még így is megunjuk a lövészként rohangászást, és komolyabb fegyverekkel kívánjuk aprítani az ellent, megtehetjük, persze kreditért cserébe. Néhány-tízezerből ugyanis MP-40-t, MG-42, Panzerfaustot, vagy Sturmgewehr is beszerezhetünk (ezek általában olyan drágák, hogy igen nagy utat kell megtennünk beszerzésükéig). Természetesen ugyanilyen módon vásárolhatunk kézigránátunk mellé más kiegészítőket, oldalfegyvereket, sőt, közelharcra kést vagy gyalásót is. Néhány fegyvernél (pl. MP40) a megfelelő mennyiségű kredit birtoklása mellett szükség van egy bizonyos szint elérésére is a beszerzéshez (szerintem ez mindenkinek hamarabb fog összejönni mint a kredit, hacsak nem szeretne minden tuning nélküli alap karabélyával rohangálni jó ideig a harcmezőn).

Kép
Puszta földön, sik fenyéren zene hallik sötét éjen...

Nem akarom azonban kihagyni az amerikaiakat sem. Néhány prózai ok, amiért érdemes velük is kipróbálni a játékot: mivel általában kevesebben vannak velük, így könnyebben tudsz belépni csatákba, emiatt a kreditjeid és a tapasztalatod is gyorsabban gyűlnek. Az M1 Garand erős. Nagyon erős (ezt folyamatosan korrigálják, az elején jóval erősebb volt német vetélytársánál, mára nagyrészt megoldották ezt a problémát). Míg a németek alapjában véve gyengébb, de precízebb fegyverekkel rendelkeznek, addig az amerikai játékmód inkább a rohanunk-és-ölünk stílust képviseli: nagyobb sebzés, kisebb távolságon.

Kép
Tündér lyányok ott eltűntek, szárnyok lévén elrepűltek;

Nem mellékes, és fontos megemlíteni a játék egyik nagyon kellemes színfoltját: a járműveket. Ezek többfélék lehetnek, a mindenhol megtalálható biciklitől kezdve (amin amúgy ketten utazhatunk) az oldalkocsis motorkerékpáron és a jeepen át a tankig és a repülőig (vigyázni kell, mert légelhárító ütegek is vannak a pályán!). Az első háborúkban viszonylag kevés harckocsival és repülőgéppel találkozhattunk. Történhetett ez azért, mert ezek vezetéséhez meg kell venni rendelkezésre álló kreditjeinkből a megfelelő típusú karaktert, így az eleinte inkább csak gyalogos gyalogos elleni küzdelmekből vehettük ki a részünket. Ez (mármint ekkora járműválaszték felkínálása), úgy gondolom, igen nagy teljesítmény egy alapvetően kis gépigényű böngészős játéktól.

Kép
Száll a madár ágról ágra, Száll az ének szájról szájra...

A sok érdekes szép és jó után azonban jöjjön végre a fekete leves: reméljük, hogy csak a tesztverzió kezdetlegessége, de egyelőre baromi nehéz szabad szervert találni. A legtöbb vagy betelt, vagy üres - persze lehet, hogy csak nekem van igen nagy balszerencsém, de ezt kétlem. Egyszerre nagyjából 20 csata zajlik a béta szervereken, melyeket teltház idején a normál hadjárathoz nem kapcsolódó “generált” csatákkal egészítenek ki. A másik gyengeség, a flash alapból adódó tetemes processzorigény: bizony rendesen meg tudja dolgoztatni a számítógépet (ne tessék megijedni, a végén leírom a számítógépem adatait: bizony elég szegényes konfigurációval is futtatni tudom, csak idő amíg betölt). Mivel a játék még béta, azért nincs optimalizálva - az az utolsó lépések egyike lesz, tehát a rendszerigény elvileg csak csökkenni fog. Szurkoljunk.

Kép
Vágtat a ló, és a pusztán nagy üres éj hallgat oztán...

A játék alapvetően nem nagy erőforrásigényű: ha már sikerült bekerülnöm egy csatába, 1Gb ramommal sem akadtam soha, összesen egyszer fagyott ki, de az is internethiba miatt. Az alap töltési idő sem hosszú, az egyedüli alkalom, amikor viszonylag sokat kell várakoznunk a csaták betöltése (én ezalatt az Ember Tragédiáját olvastam). A grafika nem egetrengető, de ezt ne is várjuk egy böngészős játéktól. Egyébként nincs vele semmi baj - csak ne tessék CoD4-re számítani. Azonban ezért apróságért bőven kárpótol minket a hangulat: a zenék nagyon jók, és tényleg lelkesítő hatása van az egy-egy stratégiai pont elfoglalásakor megszólaló korabeli indulónak.Konklúzió: Én többet kaptam a dán Reto-Moto csapattól, mint amire számítottam. A H&G egy igen jóra sikerült játék, akinek tetszett a WoT, de szeretne kicsit gyalogszerrel is hadba vonulni, emellett van böngészője, és 1,3 Gb szabad helye a merevlemezén, az mindenképp próbálja ki. Nem veszthet, hisz ingyenes, ha pedig tetszik akkor nincs is több kérdés: Gott mit uns!


A teszteléshez használt számítógép fontosabb adatai:
Processzor: Intel Pentium IV 3GHz
RAM: 1Gb
Videokártya: ATI Radeon HD 5500
Internetkapcsolat: 100mbps

-kiskompi


Vissza a tetejére
 Profile  
 
 Hozzászólás témája: Re: Heroes & Generals
HozzászólásElküldve: 2013.03.17. 10:40 
Rang 1

Csatlakozott: 2013.01.23. 11:09
Hozzászólások: 114
Mindenképpen játszani fogok vele szerintem! :)


Vissza a tetejére
 Profile  
 
 Hozzászólás témája: Re: Heroes & Generals
HozzászólásElküldve: 2013.03.17. 11:38 
Rang 8

Csatlakozott: 2010.12.11. 00:13
Hozzászólások: 4944

TWO Szolgálati Érdemrend ©
Érdemes. Mindkét néppel van egy karakterem, most gyűjtöm a krediteket egy ejtőernyősre! :)


Vissza a tetejére
 Profile  
 
 Hozzászólás témája: Re: Heroes & Generals
HozzászólásElküldve: 2013.03.17. 12:10 
Rang 3

Csatlakozott: 2012.02.02. 18:42
Hozzászólások: 346

TWO Commiter ©
Ha egész Európa lesz a végén, akkor úgy lenne már az igazi ha velünk is lehetne lenni. :D
Mennyi az esély erre hogy a kisebb hadviselő felek (Mi, Lengyelország, Bulgária, Görögország, Finnek, stb.) is benne lesznek? :)

_________________
Nincs lehetetlen!

"A robbanáseffektek. Azok mindig tükrözik a karakter érzéseit." Kubo Tite

http://www.youtube.com/watch?v=t4qfYn8NImI Székesfehérvár!


Vissza a tetejére
 Profile  
 
 Hozzászólás témája: Re: Heroes & Generals
HozzászólásElküldve: 2013.03.17. 12:34 
Rang 8

Csatlakozott: 2010.12.11. 00:13
Hozzászólások: 4944

TWO Szolgálati Érdemrend ©
Egyelőre még az angolok és az oroszok is csak álom. :) Majd ha kijön az első teljes verzió, akkor várhatjuk az újabb népeket, addig nemigen. Reménykedjünk, de nagyon ne készítsük fel magunkat a megtörténtére a dolognak. ;)


Vissza a tetejére
 Profile  
 
 Hozzászólás témája: Re: Heroes & Generals
HozzászólásElküldve: 2013.03.19. 22:07 
Rang 6

Csatlakozott: 2012.03.03. 07:10
Hozzászólások: 1274
Tartózkodási hely: Törökbálint
Hát ez nekem még kínai:D amikor fekszek akkor nem tudok élesen fordulni jobbra balra. Belelövök egy tárat az ellenbe hát nem akar meghalni:D de megtaláltam egy campine térképet ott van sok kék csik és piros csik bázisokkal na azt sem értem:D

_________________
Kép
44.RTW Ibérek


Vissza a tetejére
 Profile  
 
 Hozzászólás témája: Re: Heroes & Generals
HozzászólásElküldve: 2013.03.20. 14:12 
Rang 8

Csatlakozott: 2010.12.11. 00:13
Hozzászólások: 4944

TWO Szolgálati Érdemrend ©
Rövid magyarázat:
1) Feküdj le a szobádban. Most próbálj meg élesen jobbra-balra fordulni. Nem megy. Na ezért nem megy a játékban sem.
2) Milyen fegyverrel lőttél rá? S hol találtad el? :shock: Nekem max 3-4 lövés, de ahhoz elég rosszul kell eltalálni. :? (ezt M1 Garanddal mondom, a K38 valamivel gyengébb, de messziről pontosabb).
3) Ami piros, az az ellenség kezén van, ami kék, az a tieteken. A csíkok az útvonalak, a bázisok a városok.
4) Mi a neved? :)


Vissza a tetejére
 Profile  
 
 Hozzászólás témája: Re: Heroes & Generals
HozzászólásElküldve: 2013.03.20. 17:38 
Rang 6

Csatlakozott: 2012.03.03. 07:10
Hozzászólások: 1274
Tartózkodási hely: Törökbálint
hát. de akkor is valamennyire kellene tudnom fordulnom. amugy amerikaiakkal vagyok és Damjanich Janos a karakterem nevem. akkor az a térkép ilyen terület mutató? Amúgy grandal lőttem és úgy a testére közelről de hát cseszet meghalni:D az is igaz, hogy hétközben kevés időm van gyakorolni.

_________________
Kép
44.RTW Ibérek


Vissza a tetejére
 Profile  
 
 Hozzászólás témája: Re: Heroes & Generals
HozzászólásElküldve: 2013.03.20. 18:26 
Rang 8

Csatlakozott: 2010.12.11. 00:13
Hozzászólások: 4944

TWO Szolgálati Érdemrend ©
Igen, az terület mutató. Ha a stratégiai résszel játszol és nem az FPS-sel, akkor az a játéktér. A lövéseddel pedig nem tudom mi lehetett... :) Én most vettem egy mesterlövész (recon) karaktert, tehát ki is próbálom. :P


Vissza a tetejére
 Profile  
 
 Hozzászólás témája: Re: Heroes & Generals
HozzászólásElküldve: 2013.03.20. 18:28 
Rang 6

Csatlakozott: 2012.03.03. 07:10
Hozzászólások: 1274
Tartózkodási hely: Törökbálint
van skype?

_________________
Kép
44.RTW Ibérek


Vissza a tetejére
 Profile  
 
 Hozzászólás témája: Re: Heroes & Generals
HozzászólásElküldve: 2013.03.20. 20:10 
Rang 6

Csatlakozott: 2012.03.03. 07:10
Hozzászólások: 1274
Tartózkodási hely: Törökbálint
hogy lehet foglalni bázist?

tábornok modban vagy miben hogy lehet menni?

_________________
Kép
44.RTW Ibérek


Vissza a tetejére
 Profile  
 
 Hozzászólás témája: Re: Heroes & Generals
HozzászólásElküldve: 2013.03.21. 14:32 
Rang 8

Csatlakozott: 2010.12.11. 00:13
Hozzászólások: 4944

TWO Szolgálati Érdemrend ©
Kell venni egy assault teamet, az (igen meglepő :D) assault team menüpont alatt. Utána lehetsz tábornok. Én azt a játékmódot nem ismerem, de ha szeretnéd kerítek 1-2 tutorialt. Skype kapcsán PÜ ment.


Vissza a tetejére
 Profile  
 
 Hozzászólás témája: Re: Heroes & Generals - Teszt
HozzászólásElküldve: 2014.03.28. 20:30 
Rang 4

Csatlakozott: 2012.06.09. 20:21
Hozzászólások: 510
Mar a zart a beta ota kovetem a jatek fejlodeset, de eddig sose tudtam kiprobalni, eloszor mert nem volt jo gepem jo netemhez, aztan meg azert mert nem volt jo netem, a jo gepemhez. De most kiprobaljuk :twisted:

_________________
LookUsArts
tesztek
http://www.youtube.com/channel/UCU8oxcCOWBf6xWV_iCpWnEg

Civilization 5
Imperium Galactica
Nexus the jupiter incident
Crusader Kings
Men of War Assault Squad 2
Space Engineers
Heroes and Generals


Vissza a tetejére
 Profile  
 
 Hozzászólás témája: Re: Heroes & Generals - Teszt
HozzászólásElküldve: 2015.02.25. 23:10 
Rang 4

Csatlakozott: 2012.06.09. 20:21
Hozzászólások: 510
MEGJOTTEEEKKK AZ OROOOSZOOOK!!!!

(bocsi a kiabálásért xD) de az új patchben végre az orosz medve színeiben is hadba vonulhattok!

_________________
LookUsArts
tesztek
http://www.youtube.com/channel/UCU8oxcCOWBf6xWV_iCpWnEg

Civilization 5
Imperium Galactica
Nexus the jupiter incident
Crusader Kings
Men of War Assault Squad 2
Space Engineers
Heroes and Generals


Vissza a tetejére
 Profile  
 
Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
New Topic Post Reply  [ 14 hozzászólás ] 

Időzóna: UTC


Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 3 vendég


Nem nyithatsz témákat ebben a fórumban.
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Nem szerkesztheted a hozzászólásaidat ebben a fórumban.
Nem törölheted a hozzászólásaidat ebben a fórumban.

Ugrás:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group

           Designed By QuakeZone, 2011

Magyar fordítás © Magyar phpBB Közösség