Pontos idő: 2018.06.20. 04:01

Időzóna: UTC
New Topic Post Reply  [ 1 hozzászólás ] 
Szerző Üzenet
 Hozzászólás témája: Total War: Warhammer Vámpír rontás
HozzászólásElküldve: 2016.06.01. 14:23 
Rang 2

Csatlakozott: 2012.09.04. 14:00
Hozzászólások: 139

TWO Support tag
TWO Cikk >>
http://twonline.hu/component/content/article/1252.html

Kép

Eva Jobse kampánytervező összefoglalója a vámpírok által terjesztett rontásról:

A vámpírok természetüknél fogva romlott lények, élőhalott testüket feketemágia és áldozataik vére élteti. A feketemágia természete, hogy mindent a maga képére formál, és ahogy ez a sötét energia felgyülemlik egy helyen, a növények elhervadnak, a föld átkozott lesz. A fák elszáradnak és füst terül szét a tájon. Az ég elsötétül, a halottak lelkei kavarognak, sikoltoznak és zaklatják az élőket, akik bemerészkednek a területükre.

Az élők szerencsétlenségére a vámpírok rontása nem áll meg Sylvania és Mousillon határainál. Ahogy a vámpírok és szolgáik terjeszkednek, a befolyásuk szintén. A vámpír hercegek hősei, például a nekromanták és a sikítószellemek (banshee) az előörs. A sötétség leple alatt képesek beszivárogni az emberek birodalmába és mocskos rituálékkal vonzzák a fekete mágiát a területre. A lakók egyszer csak azt veszik észre, hogy a termés elpusztul, a mezők bűzös mocsarakká válnak és vérszomjas undormányokkal találkoznak a korábban békés erdőkben. Falusiak tűnnek el éjszaka és vérfagyasztó sikításokat lehet hallani a sötétben.

Összefoglalva, a vámpírok rontása csökkenti a közrendet minden élő fajhoz tartozó területen és seregeik is veszteségeket szenvednek a vámpírok által uralt tartományokban. Ha nagyon megnő a vámpírok befolyása, felkelés törhet ki, és megjelenhet egy nekromanta is, hogy rászabadítsa a holtakat az élőkre.

A vámpír hercegek által uralt tartományokban a rontás mértékének magasan tartása létfontosságú, mert ez mutatja meg, hogy a vámpírok mennyire uralják a megmaradt élő lakosságot. Van erre egy egyedi mutató is, “Engedelmesség a vámpíroknak”. Minden 10% után, amivel nő ez a mutató, eggyel növekszik a közrend. Ez egyszerre áldás és átok, mert ez egyúttal azt is jelenti, hogy a vámpírok uralma könnyen összeomolhat, ha a rontás valamiért lecsökken. Néhány hős, különösen a boszorkányvadászok hatékonyak ebben, ezért fontos a vámpír játékosoknak, hogy ne hagyják őket sokáig a területükön szabadon kószálni.

A vámpíroknak több eszközük is van befolyásuk kiterjesztésére. Legfőképpen hőseiket és seregeiket használhatják, mivel ezek automatikusan fertőzik a régiót ahol tartózkodnak. Néhány tulajdonság, képesség és tárgy erősíti is ezt a hatást. Továbbá a Vámpír Hercegek jelzőtüzeket is gyújthatnak. Ezek szentségtelen lángjai hervasztó füsttel árasztják el a földet, megrontva azt. A nagyobb jelzőtüzek még a szomszédos tartományokba is ki tudják terjeszteni a fertőzést. Végül, de nem utolsó sorban a nekromanta tanok révén a Vámpír Hercegek képesek varázslatok által is terjeszteni befolyásukat.
Az élő fajoknak is megvannak az eszközeik, hogy felvegyék a harcot ezzel a gonosz befolyással. Szentélyek, sámánkunyhók és templomok építésével tarthatják távol a sötétséget, továbbá saját hőseik automatikusan felveszik a harcot a rontással, ahol csak felfedezik.

A játék során különböző események is történhetnek, melyek növelik vagy csökkentik a rontást. Ezen tényezők összessége határozza meg a rontás mértékét, ami hat a tartományra.

Mivel a rontás terjedése lassabb, mint küldeni egy sereget és elfoglalni az ellenséges várost, ezért okosan kell használni. A legfőbb előnye, hogy nem okoz diplomáciai bonyodalmakat. Ez azt jelenti, hogy azon frakciók ellen is nyugodtan használható, akik semlegesek vagy barátságosak irántunk, anélkül, hogy nyílt háborúba keverednénk velük és szövetségeseikkel. A vámpírok azonban a megtévesztés mesterei, az élőkkel kötött bármiféle szövetség csak ideiglenes lehet, azután…


Az eredeti cikket itt >> olvashatják.
Ahogy a fenti kép is mutatja, a vámpírok rontása szó szerint megváltoztatja a földet és igen látványos a különbség a két terület között.


Vissza a tetejére
 Profile  
 
Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
New Topic Post Reply  [ 1 hozzászólás ] 

Időzóna: UTC


Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 1 vendég


Nem nyithatsz témákat ebben a fórumban.
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Nem szerkesztheted a hozzászólásaidat ebben a fórumban.
Nem törölheted a hozzászólásaidat ebben a fórumban.

Ugrás:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group

           Designed By QuakeZone, 2011

Magyar fordítás © Magyar phpBB Közösség