Pontos idő: 2018.06.22. 10:51

Időzóna: UTC
New Topic Post Reply  [ 755 hozzászólás ]  Oldal 1, 2, 3, 4, 5 ... 38  Következő
Szerző Üzenet
 Hozzászólás témája: II. Világháború
HozzászólásElküldve: 2010.12.18. 11:12 
Rang 7

Csatlakozott: 2010.11.12. 00:31
Hozzászólások: 3840
Láttam egy ilyet - érdekes téma, csak a vita jellegéről kérdezném hogy ki mit gondol :D (a hozzászólások szerzőit szándékosan nem raktam be)

Idézet:
A Szovjetek ekkora viszsafoglalták majdnem minden elveszett területüket.
Akkora már a távol keleti átcsoportosítás megtörtént tudtommal, így már nemcsak páncélos, és légi, hanem emberanyag fölénybe is kerültek a Szovjetek a Németekkel szemben.
Lezajlott Leningrád felszabadítása, a Kurszki csata, és Kijev visszafoglalása is - a Németeket minden fronton visszafelé nyomta Zsukov marshal.

Az Overlrod csak arra volt jó, hogy a Szovjetek ne menjenek ki egészen Portugáliáig - azzal, hogy Amerika végre érdemben is beszállt a játékba megmentette nyugat Európát Kelet Európa következő 45 éves sorsától.


Idézet:
A lényeg a lend-lease lenne, nem az overlord :D

http://www.o5m6.de/Routes.html


Idézet:
Nonszensz - ha nincs land lease, akkor is megállítják a Szovjetek őket, mert a téli hideg, a partizánalakulatok folyamatos utánpótlás vonal szabotázsai, és a hatalmas embermennyiség előbb utóbb ugyanezt hozta volna nélküle is - max nagyobbveszteséggel.
Ezekkel a tényezőkkel a németek egyszerűen nem tudtak mit kezdeni.


Idézet:
Szerintem sem a Land Lease volt a fő ok, amiért a Szovjetek nyertek. De tény, hogy nagyon sokban hozzájárult a Szovjet győzelemhez. Szerintem a Németek ott b*szták el ( elnézést a kifejezésért ), hogy az elfoglalt területeket nem úgy kezelték, ahogy azt kellett volna. A régi filmhíradókon látszik, hogy a németeket a legtöbb ( főleg Ukrán ) területen felszabadítóként üdvözölték, virágesővel fogadták, de ezt elrontották azzal, hogy a bevonulások után rögtön jöttek a waffen ss egységek akik összegyűjtötték a nem kívánatos elemeket ( helyi kommunista vezetők, zsidók, stb ) és azokat likvidálták, vagy koncentrációs, esetleg munkatáborba hurcolták. Ezek után a Szovjet propagandagépezet ezt kihasználva mozgásba lendül és rémhíreket terjesztve a lakosság körében sikeresen a Németek ellen fordította azokat. Hiszen ha a lakosság fellázad a Szovjet uralom ellen, akkor Sztálin aligha élte volna meg 1942 januárját, hiába volt még hatalmas tartaléka Szibériában, a munkatáborokban, ahova paranoiája miatt száműzte hadserege nagy részét. De aztán mikor beütött a krach akkor választást biztosított a számukra - maradnak a munkatáborokban és nagy valószínűséggel ott halnak meg, vagy mennek katonának - szóval akik védték a "Szovjet anyaföldet" se voltak igazán hitű elvtársak, és szerintem ők is átálltak volna a németekhez, ha azok úgy kezelik őket mint embereket, és nem elpusztítandó elemeket.
Szóval itt minden azon bukott el, hogy nem felszabadítóként viselkedtek a németek, hanem elnyomóként, mint a Szovjetek. És hát a Szovjetek propagandával maguk mellett tartották a népet, és elkerülték a bukást.


Idézet:
Telejsen korrekt az írásod. :)

De hozzátenném, hogy Sztálingrádnál gyalogos katonák, és civilek, míg Kurszknál az Urál mögé bedobott gáyrakból kigördülő tankok nyerték meg a csatát.
Fontos, nagyon fontos része volt a győzelemben a szállítóeszközök azon részének alkalmazása, amik segélyként érkeztek a Szovjetúnióba, de ha ezek nincsenek, azzal a háború elhúzódott volna, de attól még ez a két sorsdöntő ütközet (ahogy pl moszkvai is) megfordította volna a háború menetét.


Idézet:
Hiába a Szállítóeszköz és a Tank és a gyárak az Urálnál, ha az ember maga átáll az ellenséghez, mivel tőle remél felszabadulást az elnyomás és éhezés alól és megszabadulhat az állandó rettegéstől. Ha írásom szerint a Németeknek sikerül a lakosságot és a Gulágból frissen toborzott Szovjet hadsereget maga mellé állítani, akkor a Szovjet vezetés prücskölheti a gyárát a tankját és az Amerikai segélyeit, mivel ő maga nem fog ott gürizni és harcolni a felszerelésével, mivel derogál neki a munka és félti hitvány életét ( ugye emlékszünk, hogy a rohamoknál a szovjet pártfunkcionáriusok hátul álltak mindig ).

Amúgy igazad van. A Szovjetek nyertek, mivel ember és anyagfölényben voltak a Németekkel és szövetségeseikkel szemben ( a Németek szövetségeseivel mindig, néha még a Németekkel szemben is minőségi fölényben is voltak ).


Idézet:
Nem figyelsz mit írtam. ;)
A leírásod korrekt - mármint hogy az attrocitások miatt meggyűlt a bajuk a "kozákokkal" - én arról beszélek, hogy ettől függetlenül a szállító járművek voltak azok, amik meggyosították az elkerülhetetlent.


Idézet:
Csak viszonyításképp, a beérkezett Lend-lease miatt, 42re a szovjetek szinte leálltak a saját vasúti járművek/vasúti sinek, illetve a teherautók, terepjárók gyártásával. Továbbá a szovjetek által felhasznált lőszer, robbanóanyag és üzemanyag nagyjából 50%-a az USA-ból jött.

Szerintem LL nélkül a SZU valszeg nyert volna, de sokkal nagyobb emberáldozatok árán. Főképp 41-42 tele az az időszak, amikor a beérkezett (arányaiban a későbbi évekhez képest amúgy legkisebb mennyiségű) LL nagyon sokat segített. (bakancsok, konzervek, USAnkák, télikabátok, stb.)
Szerintem a németek a 41tél-42tavasz közt bekövetkezett emberveszteségből már sosem tudtak felállni.Összességében úgy látom, hogy második front és LL nélkül a szovjetek valszeg ki tudták volna szorítani a németeket a megszállt területekről, de azt már nem tudom, hogy mondjuk a Visztulán át tudták-e volna nyomni a németeket.


A kérdés azért érdekes - nekem - mert angolokkal, franciákkal, amcsikkal mindig összeveszek ezen, ugyanis nekik a fix ötletük, hogy a LL nélkül a SZU simán összeomlott volna 42ben. (ergo az USA nyerte meg a háborút...)


Idézet:
Elég komplex a kérdés, mert rengeteg ˝ha˝ feltételes mód szerepeltethető ezzel kapcsolatban. Bele se merek menni. Hitlerrel biztosan elveszítenek mindent a németek, új frontok megnyitásától függetlenül. A szovejetek mindenképpen nyernek, de biztosan sokkal lassabb tempóban szorítják vissza a ˝fasiszta hordákat˝. Érzésem szerint 49-50-ig is eltartott volna, mire elérik Berlint.

Sztálingrádnál, véleményem szerint, nem a szovjet gyalogság nyerte meg a háborút, hanem a német hadsereg veszítette el. Nem volt ugyanis utánpótlásuk, ami elengedhetetlen feltétele a harc folytatásának. A város kikötőjéig visszaszorított maroknyi szovjet katonát azért nem tudták legyőzni, mert már ˝nem maradt mivel lőni rájuk˝.


A németek mindkét világháborút az USA jóvoltából veszítették el. Ez tény. :)


Vissza a tetejére
 Profile  
 
 Hozzászólás témája: Re: HARC: Németek vs. Szovjetek
HozzászólásElküldve: 2010.12.18. 11:16 
Rang 7

Csatlakozott: 2010.10.28. 15:48
Hozzászólások: 2079

TWO ADMIN
Ez sajnos tény - de, hosszútávon nem sokáig bírták volna. Nem lett volna rossz ötlet a Blitzkrieg.

_________________
TOTAL WAR ONLINE - MAGYARORSZÁG hivatalos csatornái:
TWO Facebook oldal >>
TWO Youtube csatorna >>
TWO Steam csoport >>

Kép


Vissza a tetejére
 Profile  
 
 Hozzászólás témája: Re: HARC: Németek vs. Szovjetek
HozzászólásElküldve: 2010.12.18. 11:19 
Rang 7

Csatlakozott: 2010.11.12. 00:31
Hozzászólások: 3840
DAR írta:
Ez sajnos tény


Sajnos? Ezt hogy érted? :shock:


Vissza a tetejére
 Profile  
 
 Hozzászólás témája: Re: Ha Németország nyeri meg a II. világháborút
HozzászólásElküldve: 2011.01.08. 21:13 
Rang 1

Csatlakozott: 2010.11.03. 09:58
Hozzászólások: 88
Tartózkodási hely: Debrecen
Nos nemrég olvastam egy cikket hogy elkészítettek egy netes adatbázist a holokauszt áldozatairól ahol elolvashatjuk hogy hol mikor születtek mi volt a foglalkozásuk és hogy mikor és miben haltak meg.Ugye főleg halál oka lenne a lényeg. A listát zsidók készítették azért hogy megcáfolják azokat akik holokausztot tagadják. No de pont hogy öngólt lőttek. Csak pár példa el lehet rajta gondolkodni. :roll: Ezek mint fenn vannak a netes oldalon. Nos így számolják azt a 6 millió holokauszt áldozatot:
Wiersch Siegfried

Siegfried Wiersch was born in Schwetz in 1886 to Baer. He was a merchant and married to Marta. Prior to WWII he lived in Strasburg. During the war he was in Strasburg. Siegfried perished in Warszawa, Ghetto. This information is based on a Page of Testimony (displayed on left) submitted by his child.

Siegfried Wiersch tehát a varsói gettóban vesztette életét. Talán betegségben halt meg, talán agyonlőtték, esetleg harcban esett el.Wiersch Sigfried

Sigfried Wiersch was born in Schwetz. He was a merchant. Prior to WWII he lived in Strasburg, Germany. During the war he was in Strasburg, Germany. Sigfried perished in 1942 in Lodz, Camp. This information is based on a Page of Testimony (displayed on left) submitted by his son. More Details...

A másik Wiersch Sigfried tehát Lodzban halt meg 1942-ben. Nézve a rövid életrajzokat, biztos az, hogy a két Wiersch két különböző személy?Bruell Magda

Magda Bruell was born in Sashalom in 1924 to Geza and Berta nee Neufeld. She was single. Prior to WWII she lived in Ujpest, Hungary. During the war she was in Ujpest, Hungary. Magda perished in 1945 in Dresden, Germany at the age of 21. This information is based on a Page of Testimony (displayed on left) submitted by her sister.

Meghalt Drezdában, 1945 februárjában! Akkor már régen nem üzemeltek a gázkamrák (német területen egyébként sem voltak soha, mint azt már a hivatalosság is elismerte), de ami ennél izgalmasabb kérdés: tekintve, hogy Drezda porig bombázása 1945 februárjában történt, lehetséges, hogy az amerikai-angol légi hadjárat esetleges zsidó áldozatait is a holokauszt állítólagos hatmillió halottja közé számítják?Frydman Eliyahu

Eliyahu Frydman was born in Zdunska Wola in 1910 to Tovyah. He was an agent and married to Dina. Prior to WWII he lived in Zdunska Wola, Poland. During the war he was in Lodz, Poland. Eliyahu perished in 1945 in Dresden, Germany at the age of 35. This information is based on a Page of Testimony (displayed on left) submitted by his grandson. More Details...

A részletesebb életrajzi adatokból kiderül, hogy Eliyahu Auschwitzban is raboskodott. De nem ott ölték meg, hanem Drezdában, a halál okaként pedig „betegség” van megjelölve. Ezek szerint tehát bizonyított tény, amit egyébként a revizionisták régóta állítanak: a holokauszt-iparosok a háború idején pusztító tífuszjárvány során életüket vesztett zsidókat is a „holokauszt áldozatai” közé számítják!Kelemen Lilla

Lilla Kelemen nee Loble was born in Nagyvarad in 1917 to Laszlo and Magdolna nee Balogh. She was married to Laszlo. Prior to WWII she lived in Nagyvarad, Romania. During the war she was in Nagyvarad, Ghetto. Lilla perished in 1945 in Dresden, Camp at the age of 28. This information is based on a Page of Testimony (signed PDF) (displayed on left) submitted by her brother, a Shoah survivor. More Details..

A halál oka: "bombardment” . És 1945 januárjában halt meg! Vagyis őt is az angol-amerikai szövetségesek ölték meg, ennek ellenére a náci népirtás áldozatai között tartják nyilván!Wreschner Lucienne

Lucienne Wreschner was born in Amsterdam in 1940 to Arnold and Alice. Prior to WWII she lived in Amsterdam, Netherlands. During the war she was in Bergen Belsen, Camp. Lucienne perished in 1945 in Zeithain, Germany. This information is based on a Page of Testimony (displayed on left) submitted by her aunt. More

Ő tehát túlélte a Bergen Belsen-i lágert, majd egy kórházban hunyt el Zeithainban, mégpedig – mint az adatlapjából jól látható - tífuszban.Brodski Abram

Abram Brodski was born in Kiyev in 1906 to Pinkhas and Risia nee Perlovich. He was a physician and married to Rozalia. Prior to WWII he lived in Kiyev, Ukraine (USSR). During the war he was in Army, USSR. Abram perished in 1942 in Stalingrad, Russia (USSR) at the age of 36. This information is based on a Page of Testimony (displayed on left) submitted by his son. More Details...

Ig[b]en, jól látja a kedves olvasó: Brodski Abram, a „holokauszt áldozata”, Sztálingrád alatt esett el a Vörös Hadsereg katonájaként! Egyébként számos más esetben előfordul, hogy a halál helyeként a „front” van megjelölve, vagy az áll az adatlapon, hogy a „hadseregben”, netán a „Vörös Hadseregben” vesztette életét az illető, esetleg „harc közben esett el” stb. De hát a „tudatlan”, „újabb népirtásra készülődő”, „náci” revizionista történészek régóta hangoztatják, hogy a „holokauszt hatmillió áldozata” közé a harcban elesett zsidókat is beleszámítják. És íme, megint csak nekik van igazuk, és immár úgy tűnik, a Jad Vasem sem takargathatja tovább a valóságot!


[/b]
Galzband Velve

Velve Galzband was born in Krustpils in 1885 to Bentze. He was a worker and married to Kheine. Prior to WWII he lived in Krustpils, Latvia. During the war he was in Stalingrad, Russia (USSR). Velve perished in 1943 in Stalingrad, Russia (USSR) at the age of 58. This information is based on a Page of Testimony (displayed on left) submitted by his grandson. More Details... Az adatlapján pedig az áll, hogy agyhártyagyulladás következtében hunyt el.Kreisberger Zeew

Zeew Kreisberger was born in Czernowitz in 1913 to Moshe and Rivka. He was an electrician and married to Shoshana nee Haker. Prior to WWII he lived in Czernowitz, Romania. Zeew perished in 1943 in Stalingrad, Russia (USSR). This information is based on a Page of Testimony (displayed on left) submitted by his daughter" Tehát ő is Sztálingrádnál, minden bizonnyal harc közben esett el.Pruzansky Yehoshua

Yehoshua Pruzansky was born in Pruzana in 1912 to Zeev and Liba. He was a teacher and married to Sheine nee Shapira. Prior to WWII he lived in Pruzana, Poland. During the war he was in Army. Yehoshua perished in Russia (USSR) at the age of 30. This information is based on a Page of Testimony (displayed on left) submitted by his nephew.

Vagyis valószínűleg ő is harc közben halt meg a szovjet hadsereg katonájaként. Természetesen ő is a „holokauszt áldozata”! A Jad Vasem adatbázisából az derül ki egyébként, hogy igen sok lengyel és román zsidó vesztette életét Sztálingrád közelében. Vagy talán ott is létezett volna egy haláltábor, amit még nem fedeztek fel?Hauer Karoly

Karoly Hauer was born in Topolcany in 1912 to Barukh and Khaia. He was an university student and single. Prior to WWII he lived in Miskolc, Hungary. During the war he was in Spain. Karoly perished in 1938 (!) in Spain.(!) This information is based on a Page of Testimony (displayed on left) submitted by his brother. More Details... Spanyolországban halt meg 1938-ban? Ott is voltak haláltáborok már akkoriban?Kirshenblat Moshe

Moshe Kirshenblat was born in Lodz in 1938 to Avraham and Malka nee Tabakshmeker. He was a child and a child. Prior to WWII he lived in Lodz, Poland. During the war he was in Lodz, Poland. Moshe perished in 1940 (!) in Central Asia Geo Region (!), USSR at the age of 2. This information is based on a Page of Testimony (PDF) (displayed on left) submitted by his brother. More Details...

Közép-Ázsiában halt meg? Na, azt még senki sem mondta, hogy arrafelé is építettek volna gázkamrát a németek, de úgy látszik, minden lehetséges…Dr. Of Dental Medicine Vogler Isadore

Dr. of dental medicine Isadore Vogler was born in Krakow in 1899 to Mojzesz and Fryneta nee Pflaum. He was a dentistin and married to Eva nee Ohrenstein. Prior to WWII he lived in Krakow, Poland. During the war he was in Russia (USSR).Dr. of dental medicine Vogler

perished in 1944 in Iran at the age of 45. This information is based on a Page of Testimony (displayed on left) submitted by his brother-in-law, a Shoah survivor. More Details...

A shoah áldozata, aki Iránban halt meg – és mint az adatlapjából kiderül – tífuszban!Freiwald Henek

Henek Freiwald was born to Lazer. He was a student and single. Prior to WWII he lived in Krakow, Poland. During the war he was in Krakow, Poland. Henek perished in Iran. This information is based on a Page of Testimony (PDF) (displayed on left) submitted by his second cousin. More Details...

Tífuszban halt meg ő is. Megjegyzendő itt, hogy a háború idején a Vörös hadsereg Irán északi részét, az angol haderő pedig az ország déli területeit szállta meg. (De persze a gonosz Hitler volt az, aki „uralma alá akarta hajtani az egész világot”.)Cajt Bernard

Bernard Cajt was born in Sarajevo in 1864 to Ignac. Prior to WWII he lived in Hungary. During the war he was in Sarajevo, Yugoslavia. Bernard perished in 1944 in Egypt. This information is based on a List of victims from Yugoslavia found in the Zrtve Rata 1941-1945: Jevreji, Savezni zavod za statistiku, Beograd 1992 (courtesy of the Museum of Genocide Victims in Belgrad). More Details...

Egyiptomban is voltak áldozatai a holokausztnak? Az ember esze megáll.
Jacobs John

John Jacobs was born in 1910 to Reginald and Irma. He was an officer. John perished in 1942 in Egypt at the age of 32. This information is based on a Page of Testimony (displayed on left) submitted by his none. More Details...

El Alameinnél esett el, harc közben. De persze ő is a holokauszt áldozata.Heiman Nysym

Nysym Heiman was born in Cairo in 1891 to Avraham and Berta. He was a merchant. Prior to WWII he lived in Undeciphered Place. During the war he was in Cairo, Egypt. Nysym perished in Cairo, Egypt. This information is based on a Page of Testimony (displayed on left). More Details...

Ő is Kairóban halt meg tehát.Nabel Zygmunt

Zygmunt Nabel was born in Krakow in 1900. He was a merchant and married. Prior to WWII he lived in Krakow, Poland. During the war he was in Army Anders, Poland. Zygmunt perished in 1944 in Egypt. This information is based on a Page of Testimony (displayed on left) submitted by his nephew. More Details...

Újabb holokauszttal összefüggő haláleset – Egyiptomban! No komment.Abramsohn Rafael

Rafael Abramsohn was born in Kuldiga in 1908 to Markus and Mara nee Hirschmann. He was a lawyer and married to Alice nee Minsker. Prior to WWII he lived in Riga, Latvia. Rafael perished in 1942 in Russia (USSR) at the age of 33. This information is based on a Page of Testimony (displayed on left) submitted by his niece.

Adatlapján az áll, hogy a Vörös hadsereg katonájaként, a „nácik elleni harcban esett el” a fronton.Dr. Jeckler Bernard

Dr. Bernard Jeckler was born in Lemberg in 1905 to Yaakov and Sara. He was a general practitioner and married.Dr. Jeckler perished in 1941 in Katyn, Murder Site.

This information is based on a Page of Testimony (displayed on left) submitted by his father-in-law. More Details...

Katyn? Az oroszok katyni vérengzése 1940-ben történt, de azért mégiscsak furcsa, hogy egy ott elesett szovjet katona a holokauszt áldozata legyen.Atlan Zeraya

Zeraya Atlan was born in Setif in 1916 to Moche and Rosela. He was a shoemaker. Prior to WWII he lived in Setif, Algeria. During the war he was in Setif, Algeria.

Zeraya perished in 1944 in Monte Cassino, Italy. This information is based on a Page of Testimony (displayed on left) submitted by his relative

Szóval Atlan Zeraya az itáliai Monte Cassinóban esett el feltehetően harc közben, de egészen biztosan nem egy koncentrációs táborban, mert Monte Cassinóban olyan nem volt. (Egyébiránt az adatbázisban nyolc alkalommal szerepel a Monte Cassino kifejezés, ami annyit jelent, hogy legalább nyolc holokauszt-áldozat halt meg ott..)Kornreich Otto

Otto Kornreich was born in Wien in 1900 to Philipp and Rosa nee Kraf. He was married to Gisela. Prior to WWII he lived in Wien, Austria. During the war he was in USSR.

Otto perished in 1942 in Karaganda, Kazakhstan (USSR) at the age of 42. This information is based on a Page of Testimony (displayed on left) submitted by his spouse.

Ezt a szegény embert tehát alighanem az oroszok, nem pedig a nácik deportálták a háború alatt, mert hát Kazahsztánig ugye a németek nem jutottak el. Netán kezdik átírni a történelemkönyveket, és az oroszok is tettestárssá lépnek elő?Hendler Mates

Mates Hendler was born in Chryplin in 1866 to Herz. He was a businessman and married to Chana. Prior to WWII he lived in Wien, Austria. During the war he was in Lwow, Poland. Mates perished in 1943 in Karaganda, Kazakhstan (USSR) at the age of 77. This information is based on a Page of Testimony (displayed on left) submitted by his son. More Details...

Ő is Kazahsztánban hunyt el, a halál oka: „a háborús nélkülözések következtében történt szélütés”.Mr. Schweid

Mr. Schweid was born in United States to Leon and Jaia. He was married. Prior to WWII he lived in United States. During the war he was in United States. He perished in Army, United States. This information is based on a Page of Testimony (displayed on left) submitted by his cousin. More Details..

Íme, egy Amerikában meghalt holokauszt-áldozat! És nem ő az egyedüli!Szyfman Yacov

Yacov Szyfman was born in Swierz in 1908 to Isidor and Anna nee Ginsberg. He was single. Prior to WWII he lived in New York, United States. Yacov perished in 1935 in New York, United States at the age of 27. This information is based on a Page of Testimony (displayed on left) submitted by his nephew.

1935-ben ölte meg őt egy elvetemült német náci Amerikában! Tehát a holokauszt nem 1942-ben, nem is 1938-ban, hanem 1935-ben kezdődött?Verstandig Salomon

Salomon Verstandig was born in Sokolow to Isaac. Prior to WWII he lived in Duesseldorf, Germany. During the war he was in Belgium. Salomon perished in 1944 in New York, United States. This information is based on a Page of Testimony (displayed on left) submitted by his son. More Details...

Ő is Amerikában esett áldozatul a holokausztnak. Halálának oka ráadásul: „coronary thrombosis"Beigel Gerald

Gerald Beigel was born in Berlin in 1926 to Aron and Frieda. He was single. Prior to WWII he lived in New York, United States. During the war he was in Alsace Lorraine Geo Region, France. Gerald perished in 1945 in Army, United States. This information is based on a Page of Testimony (displayed on left).

Vagyis az amerikai hadsereg katonájaként vesztette életét, talán valamilyen betegség vagy harci sérülés következtében, de még csak nem is Európában, hanem az Egyesült Államokban!Hecht Rudolph

Rudolph Hecht was born in Maroldsweisach in 1911 to Max and Jenny nee Goldsmith. He was a farmer and married to Hertha nee Mendel. During the war he was in Maroldsweisach, Germany. Rudolph perished in 1996 !!! in United States at the age of 85.!!!!!

This information is based on a Page of Testimony (PDF) (displayed on left)submitted by his son.

Vagyis 85 éves korában, 1996-ban hunyt el, és mégis a holokauszt áldozata? Lehetséges lenne, hogy a holokauszt még 1996-ban is tartott? Nem kell ezek után teljesen átírni a történelemkönyveket?
A külön hozzáfűzések a cikkből lettek idézve. Tudom hogy kicsit sok lett ezért kijelöltem direkt azokat a részeket ahol magyar.


Vissza a tetejére
 Profile  
 
 Hozzászólás témája: Re: Ha Németország nyeri meg a II. világháborút
HozzászólásElküldve: 2011.01.08. 21:15 
Rang 1

Csatlakozott: 2010.11.03. 09:58
Hozzászólások: 88
Tartózkodási hely: Debrecen
Itt a weboldal, nézegettettek tik is:
http://www.yadvashem.org/wps/portal/IY_HON_Welcome


Vissza a tetejére
 Profile  
 
 Hozzászólás témája: Re: Ha Németország nyeri meg a II. világháborút
HozzászólásElküldve: 2011.01.08. 21:31 
Rang 7

Csatlakozott: 2010.11.12. 00:31
Hozzászólások: 3840
Te tényleg suttyo vagy! Most holokauszttagadó propagandát folytatsz, haver?...Hát ez kész! :?


Vissza a tetejére
 Profile  
 
 Hozzászólás témája: Re: Ha Németország nyeri meg a II. világháborút
HozzászólásElküldve: 2011.01.09. 08:37 
Rang 6

Csatlakozott: 2010.11.28. 15:07
Hozzászólások: 1904

TWO Commiter ©
Az tény, hogy Izraellel egy kicsit elszaladt a ló, és mostanában igen nagy szólószervvel vannak megáldva, de istenem! Ha nem 6,5 millió áldozata volt, hanem mondjuk 5 millió.... Az már semmi, igaz?

_________________
24. "Teutonic Campaign" OMC Litván fejedelem
30. KGC OMC Henrik, Nagy-Britannia királya, Normandia és Bretagne hercege
32. "Gyors" OMC Genova nagyhercege
47. M2TW OMC Malcolm, az Észak-Britanniai Hercegség fejedelme


Vissza a tetejére
 Profile  
 
 Hozzászólás témája: Re: Ha Németország nyeri meg a II. világháborút
HozzászólásElküldve: 2011.01.09. 08:40 
Rang 1

Csatlakozott: 2010.11.04. 12:51
Hozzászólások: 13
A holokausztot nem lehet tagadni, ellenben a mértékén lehet vitatkozni.Mondjuk ez még mindig csak 6 millió-kb.20 :roll:


Vissza a tetejére
 Profile  
 
 Hozzászólás témája: Re: Ha Németország nyeri meg a II. világháborút
HozzászólásElküldve: 2011.01.09. 09:12 
Rang 1

Csatlakozott: 2010.11.03. 09:58
Hozzászólások: 88
Tartózkodási hely: Debrecen
Ez nem elvakult holokauszt tagadás. Csupán a tények figyelembe vétele.
Kanadában mar TELJESEN, és HIVATALOSAN IS igazolták, hogy NEM VOLT ELGÁZOSÍTÁS !
Hol van a nagy rakás fa, vagy szén, ami a krematóriumok üzemeltetéséhez kellett, és hátramaradt mint a haj, vagy a cipők?
KANADAI krematórium mérnökök igazoltak, hogy mivel az emberi test 70%-a víz, ezért 3-óra kell egy hulla elégetéséhez, a MODERN OXIGÉNNEL DÚSÍTOTT ! - KANADAI gázkrematóriumokban, akkor pedig még csak szénnel fűtöttek!
6-millióhoz 35-év kellett volna !
Azért is túlzás a 6 millió zsidó áldozat mivel az akkori Európában 2-3 millió zsidó embernél több nem élt akkori demográfiai adatok szerint.
Azt egyáltalán nem mondom hogy hát 2-3 millió az semmi mivel igencsak sok az is, de ha jobban megnézzük kevesebbet gázosítottak el mint mondjuk amennyi zsidót megöltek a középkorban vagy az ókorban, a világháborúnak is több halálos áldozata volt, és a szovjet GULÁG-okban is sokkal több embert öltek meg, mégis a holokausztot propagandálják állandóan. Az meg hogy ma már a MÁV-ot is beperlik 100 milliókra mert annak idején a németek az ő vagonjaikkal deportáltak zsidókat már komolyan mondom hogy vicc.


Vissza a tetejére
 Profile  
 
 Hozzászólás témája: Re: Ha Németország nyeri meg a II. világháborút
HozzászólásElküldve: 2011.01.09. 09:15 
Rang 6

Csatlakozott: 2010.11.28. 15:07
Hozzászólások: 1904

TWO Commiter ©
A németek minden olyan embert zsidónak bélyegeztek, akinek legalább az egyik nagyszülője zsidó volt.

_________________
24. "Teutonic Campaign" OMC Litván fejedelem
30. KGC OMC Henrik, Nagy-Britannia királya, Normandia és Bretagne hercege
32. "Gyors" OMC Genova nagyhercege
47. M2TW OMC Malcolm, az Észak-Britanniai Hercegség fejedelme


Vissza a tetejére
 Profile  
 
 Hozzászólás témája: Re: Ha Németország nyeri meg a II. világháborút
HozzászólásElküldve: 2011.01.09. 09:17 
Rang 7

Csatlakozott: 2010.11.12. 00:31
Hozzászólások: 3840
Suttyo:
Az a vicc, amiket te itt összehordasz. Illetve vicc lenne, ha nem ütközne törvénybe. Remélem a modik észlelni fogják a dolgot.


Vissza a tetejére
 Profile  
 
 Hozzászólás témája: Re: Ha Németország nyeri meg a II. világháborút
HozzászólásElküldve: 2011.01.09. 09:22 
Rang 1

Csatlakozott: 2010.11.03. 09:58
Hozzászólások: 88
Tartózkodási hely: Debrecen
Senkit sem akarok meggyőzni semmiről sem de azért nem német találmány a haláltábor sem. Angolok már az 1890-es években a 2. búr háborúban összegyűjtötték a háborúban álló búrok szüleit, feleségeit gyerekeit és olyan helyre épített táborokba szállították amely helyen képtelenség lehetett volna élni (mocsaras helyek, olyan helyek ahol télen hihetetlen hideg van nagy széljárással, nyáron meg majd megzabálják a sok bogarak, kígyók,skorpiók,szúnyogok az embert) , ahol direkt kitették őket az éhezésnek, állandó erőszaknak, és persze orvosi ellátás sem volt. No meg az amcsik is több száz ezer japán származású állampolgárát deportálta táborokba ahol ölni nem ölték őket , viszont ott is rettentő körülmények között éltek és minden pénzüktől és vagyonuktól megszabadították őket. (Még a japán származású árvákat is elszállították az árvaházakból mivel őket is potenciális ellenségnek nézték Pearl Harbor után.)Ezek igaz tények. No persze ezekről nem nagyon írnak a töri könyvek de hát örök igazság: A győztesek írják a történelmet. Tehát nem hiszem hogy rosszabb lenne a mai világ ha Európában nyernek a németek. Amcsi-angol-német-orosz számomra egykutya mind.


Vissza a tetejére
 Profile  
 
 Hozzászólás témája: Re: II. Világháború
HozzászólásElküldve: 2011.01.09. 09:45 
Rang 1

Csatlakozott: 2010.11.03. 09:58
Hozzászólások: 88
Tartózkodási hely: Debrecen
Hát ha ezzel törvényt sértek akkor ez már szerintem nem szólás szabadság és akkor már mi sem demokráciában élünk.Ahol megtagadják az embertől azt a jogot hogy valamiről véleményt formázzon (kulturáltan természetesen) az már régen nem demokratikus társadalom... Az mondjuk szerinted igazság lenne ha ma beperelnének egy német fiatalt mivel annak a dédapja őr volt egy haláltáborban és követelnének tőle több millió dollárt mivel a dédapjának része volt a zsidók irtásában? Szint ugyan ez a helyzet a MÁV-al is. Egyébként ez a holokausztos törvényt rengeteg nyugati országban máig nem vezették még be.


Vissza a tetejére
 Profile  
 
 Hozzászólás témája: Re: II. Világháború
HozzászólásElküldve: 2011.01.09. 09:58 
Rang 7

Csatlakozott: 2010.11.12. 00:31
Hozzászólások: 3840
Suttyo:
Amint látod nem törölték a hsz-edet, csak áthelyezték másik topikba.
Amúgy hülyeségeket, valótlanságokat hordasz itt össze. Olyan szintű suttyóságokat, hogy elemezni sem érdemes. Nem tudom, honnan szeded a baromságaidat, de kicsit tájékozódhatnál, mielőtt ide írogatsz. Itt a fórumon sok művelt emberke van, szvsz csak lejáratod magad a hülyeségeiddel. Javaslom keress más témát, a holokauszttagadás ugyanis veszett fejsze nyele. Rendkívül jól dokumentált történelmi momentum ui., és tagadni csak ostoba hazugságokkal lehet.


Vissza a tetejére
 Profile  
 
 Hozzászólás témája: Re: II. Világháború
HozzászólásElküldve: 2011.01.09. 10:15 
Rang 1

Csatlakozott: 2010.11.03. 09:58
Hozzászólások: 88
Tartózkodási hely: Debrecen
Lehet hülyeséget írtam én csak a véleményemet fejtettem ki, lejáratni magamat nem akartam ,megbántani sem volt célom senkit sem. Remélem ezek után nincs harag senkinek sem velem szemben. Nem vagyok elvakult rasszista se náci se semmi. Az meg hogy mi a baromság majd az idő eldönti. :) Egyébként hogy a holokauszt pont nem jól dokumentált esemény mivel a németek rengeteg dokumentumot megsemmisítettek ezért van máig a fenntartás a holokauszt kapcsán hogy nincs olyan sok dokumentum róla (német részről). De inkább hagyjuk a vitát mert már lassan látom hogy engem hülyének kell nézni mivel más a véleményem. Csak kérem ne nézz hülyének én is rengeteg dolgot olvastam , néztem meg a holokausztról. Én se hülyézlek le. Te se tedd kérlek.


Vissza a tetejére
 Profile  
 
 Hozzászólás témája: Re: II. Világháború
HozzászólásElküldve: 2011.01.09. 10:16 
Rang 1

Csatlakozott: 2010.11.03. 09:58
Hozzászólások: 88
Tartózkodási hely: Debrecen
Remélem nincs harag. ;)


Vissza a tetejére
 Profile  
 
 Hozzászólás témája: Re: II. Világháború
HozzászólásElküldve: 2011.01.09. 10:51 
Rang 6

Csatlakozott: 2010.11.28. 15:07
Hozzászólások: 1904

TWO Commiter ©
Ha jól tévedek, egy légvédelmi toronyban tároltak a németek ilyen dokumentumokat. Aztán az oroszok berobbantották a tornyot, ott, ahol legvékonyabb volt a fal. Igenám, de a trükkös németek minden titkos iratot oda dobáltak be :) Állítólag 3 napig égett a tűz és még egy héttel később se lehetett megmaradni odabent a forróságtól :)

_________________
24. "Teutonic Campaign" OMC Litván fejedelem
30. KGC OMC Henrik, Nagy-Britannia királya, Normandia és Bretagne hercege
32. "Gyors" OMC Genova nagyhercege
47. M2TW OMC Malcolm, az Észak-Britanniai Hercegség fejedelme


Vissza a tetejére
 Profile  
 
 Hozzászólás témája: Re: II. Világháború
HozzászólásElküldve: 2011.01.09. 11:56 
Rang 6

Csatlakozott: 2010.10.28. 17:53
Hozzászólások: 1753

TWO OMC Győztes ©
TWO ADMIN (2)
suttyo, sajnos egyre inkább több ilyen oldalt, írást fogsz találni, amely - már megbocsáss , de pejoratív értelemben- ehhez hasonló érvekkel igyekszik alátámasztani az elméletét, miszerint pl nem voltak haláltáborok. Azért van, mert egyre inkább homályba burkolódzik a második világháború, illetve egyre kevesebb túlélője él még. Nem kívánok belemenni ebbe egyébként, mert már századszorra tenném, és ugyanazokat az érveket hallom megint. Nekem pedig még mindig vannak ismerőseim - igaz távolabbiak, szerencsére nem a családból - , akik bizony megéltek egyet s mást. Ezek az emberek nekem többet jelentenek, mint azok, akik azzal töltik az idejüket, hogy feltétlen bebizonyítsák, azok a nácik gyak nem is voltak olyan gonoszok... de kár, hogy nem nyertek. egy lépés már csak ez. (sajnos úgy látom, neked is)

Nem fogom törölni a hozzászólásodat, lévén én a szólásszabadság híve vagyok - persze a gyűlöletkeltés és a fórum szabályzatának határáig. Az egy más kérdés, hogy hazánkban a szólásszabadság nem divat manapság. Lehet hibázom persze.

_________________
"Nem lehet egészséges a társadalom amelyben elítélik a különcöket."
(John Stuart Mill)
I.OMC: Mekkai Török Szultán - Győztes
ELIT.OMC: Lengyelország és Csehország Királya, Litván és Moszkvai Nagyfejedelem

TOTAL WAR ONLINE - MAGYARORSZÁG hivatalos csatornái:
TWO Facebook oldal >>
TWO Youtube csatorna >>
TWO Steam csoport >>

Kép
Connétable


Vissza a tetejére
 Profile  
 
 Hozzászólás témája: Re: II. Világháború
HozzászólásElküldve: 2011.01.09. 12:26 
Rang 7

Csatlakozott: 2010.11.12. 00:31
Hozzászólások: 3840
Gucika! Ez a dolog nem kavar be a képbe? Csak kíváncsiságból kérdem... :)
http://www.fn.hu/belfold/20100223/3_ev_ ... szolasert/


Vissza a tetejére
 Profile  
 
 Hozzászólás témája: Re: II. Világháború
HozzászólásElküldve: 2011.01.09. 12:53 
Rang 6

Csatlakozott: 2010.10.28. 17:53
Hozzászólások: 1753

TWO OMC Győztes ©
TWO ADMIN (2)
de igen, bekavar. A holokauszttagadás az antiszemitizmus áltudományos eszköze. Ezért is kérném a fórumozókat, hogy próbálják kerülni a kényelmetlen szituációkat. Előre is köszönöm

_________________
"Nem lehet egészséges a társadalom amelyben elítélik a különcöket."
(John Stuart Mill)
I.OMC: Mekkai Török Szultán - Győztes
ELIT.OMC: Lengyelország és Csehország Királya, Litván és Moszkvai Nagyfejedelem

TOTAL WAR ONLINE - MAGYARORSZÁG hivatalos csatornái:
TWO Facebook oldal >>
TWO Youtube csatorna >>
TWO Steam csoport >>

Kép
Connétable


Vissza a tetejére
 Profile  
 
Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
New Topic Post Reply  [ 755 hozzászólás ]  Oldal 1, 2, 3, 4, 5 ... 38  Következő

Időzóna: UTC


Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 1 vendég


Nem nyithatsz témákat ebben a fórumban.
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Nem szerkesztheted a hozzászólásaidat ebben a fórumban.
Nem törölheted a hozzászólásaidat ebben a fórumban.

Ugrás:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group

           Designed By QuakeZone, 2011

Magyar fordítás © Magyar phpBB Közösség