Az Impérium

Nincs még egy olyan hatalom az ismert univerzumban, mely vetekedhetne az emberek Birodalmával, ezzel az ormótlan beteg emberrel, a galaxis legerősebb hatalmával, mely egyik végétől a másikig nyúlik és amelynek lakosságát sosem fogják tudni megszámolni. Nem tudni hány bolygót foglal magába ez a birodalom, hisz a birodalmi adminisztrációnak sokszor évtizedekig tart, hogy bejegyezzen egy új foglalást észrevegyen egy lázadást, vagy értesüljön egy ellenségről, mely ostromolja valamely világát a birodalomnak. Annyi biztos, hogy a Birodalom még most, tízezer évnyi háború, árulás és megannyi szenvedés után is legalább egymillió lakott bolygón uralkodik vaskézzel, ezek fejlettségi szintje a kőkorszakitól a high-tech luxusbolygókig vagy az Adeptus Mechanicus gyárvilágaiig terjed és lakosságuk is változó a néhány tízezertől a több milliárdig. Kérdés lehet, hogy mi tartja egybe ezt a birodalmat, melyben egymástól ennyire eltérő bolygók lakják, erre két válasz van:
- A félelem a külső fenyegetésektől, mely ellen csak a Birodalmi Hadsereg, a Birodalmi Flotta és a Birodalom egyéb védelmi szervei nyújthatnak védelmet
- A hit
Utóbbi egy érdekes dolog lehet, hisz a jelenkorból kiindulva könnyen gondolhatja azt az ember, hogy a hit a jövőben el fogja veszteni jelentőségét. Ezt a Games Workshop-nál nem így gondolták. Az emberiséget összetartó hit a Földön (Terrán) trónoló halhatatlan Istencsászár köré épül, aki egyben a Birodalom névleges uralkodója is. Sajnos 10 ezer éve képtelen ellátni ezt a pozíciót, hisz minden erejét felemészti az Astronomican (egy jelzőfény a hipertérben) fenntartása, hisz e nélkül a Birodalom egy szempillantás alatt darabokra esne. Így lassan haldoklik csupán a Terra Nagyurainak irányítása alatt, aik próbálják egyben tartani a Birodalmat, míg a Primarchák vissza nem térnek, ahogy a jóslat tartja. Persze egy ilyen világban nem könnyű hinni már a jóslatokban és reménykedni a félisteni urak visszatértében, de a reményen kívül kevés maradt a Birodalom polgárai számára. Egy kicsit a Birodalom felépítéséről. A Birodalom számára egy-egy bolygót lényegében annak kormányzója jelképez. Így ezen emberek saját bolygójukon egy bizonyos limitig teljes mértékig egyeduralkodók, ezért cserébe mindössze garantálniuk kell a Birodalmi Hit védelmezését saját szektorukban, be kell fizetniük az adókat és támogatni kell az esetleges hadjáratokat a közelben. Sajnos sok ilyen helytartó válik egy idő után árulóvá, önjelölt istenné vagy valami hasonlóvá. Az ilyeneket a Birodalom (néhány évtized után) mindig kiirtja és helyreállítja a békét, de az árulás mögött álló erők (általában a Káosz) mindig csak nyerhetnek a dolgon: A Birodalom meggyengül, sok ember meghal, az adott bolygó ipara gyakran teljesen megsemmisül, hosszútávon tovább gyengítve a Birodalmat. Olyan is előfordul, hogy egy bolygónak nem egy helytartója van. Ez legfőképp a túlnépesedéstől szenvedő, egymással csak laza kapcsolatot fenntartó városállamok által uralt bolyvilágokra jellemző, melyek lényegében külön bolygókként viselkednek az adott bolygókon belül. Külön említeném meg azokat a bolygókat, amelyek az Űrgárdista Rendházak toborzóhelyeiül szolgálnak. Ezek a bolygók valamennyivel biztonságosabbak a külső támadásokkal szemben, hisz szinte mindig a közelben tartózkodik néhány xenofób űrgárdista, hogy megvédjék azt, azonban az élet itt sem könnyebb, ugyanis ha a lakók elpuhulnának a kényelemben, akkor már nem lennének ideális újoncjelöltek az Űrgárdisták számára.

Norujn
 
Fórum: legfrissebb
Posted by misafeco - szept.. 25, 2018 17:32
Posted by misafeco - szept.. 24, 2018 19:17
Posted by Mergor - szept.. 23, 2018 21:50
Posted by gzura - szept.. 23, 2018 21:38
Posted by Mergor - szept.. 23, 2018 13:50
Szavazás
Total War: WARHAMMER vélemény
 
ONLINE
Oldalainkat 88 vendég böngészi