„Quick start” Nyugat Rómához

Mielőtt ezek alapján a játékba kezdesz; fontos tudnos néhány dolgot:
A játék elején csak egyetlen szövetségesünk van, ez pedig a Keleti Birodalom, ők azonban nem bírnak minket, így az első adandó alkalommal (amikor szóba áll velük egy diplomatád) felbontják a szövetséget, és rohamos léptékben megtámadnak!
Az alábbi utasításokat csak az kövesse, aki viszonylag jól tud csatázni, ugyanis a játék elején mindössze 2 fullos seregünk lesz, és 3 kisebb, és elképzelhető, hogy 1 seregünkkel fogunk, egy körváltás alatt, mondjuk 3-4 fullos barbár hordát szétkergetni!

A barbárokról:
Nem árt elöljáróban annyit tudni róluk, hogy a horda népek, ha elvesztik az utolsó tartományukat, akkor nem pusztulnak el, hanem kapnak néhány sereget, és tovább vándorolnak, tehát törekedjünk rá, hogy ne tudjanak a közelünkben, de legfőképp a birodalom határain belül letelepedni! De nem csak a hazátlan népek a hordák, szászok vagy a frankok épp úgy horda népek, csak a játékban már le vannak telepítve. A barbár hordák leverésére több módszer is létezik:
1 – Katonailag leverjük őket, a csatában a családfőiket támadjuk, ha mindet sikerül elpusztítani, a frakció megsemmisül (ez a nehezebb változat)
2 – Orgyilkosokat küldünk a vezetőkre, és ez által öljük meg a családfőket (nekem többször is sikerült elpusztítani így, nem egy barbár hordát!) mindig legyen kéznél néhány tapasztalt orvgyilkos.
3 – Ha fenti 2 módszer kombinációját alkalmazzuk.
4 – A barbárok egymást ölik! Ha sikerül közöttük viszályt szítani, akkor engedjük, nekik, hogy időnként, átvonuljanak a földjeinken, mert lehet, hogy épp csak menekülnek (nekem volt ilyen a hunokkal: Aquinkumnál bejöttek, mert harc nélkül beengedtem őket, aztán Carnuntumnál kimentek maguktól). Ha be akarnak jönni a földünkre, akkor próbáljuk őket elterelni, azaz valamelyik folyón kitenni őket. Esetleg ha már hadban is álunk velük, akkor néhány egységgel csalogathatjuk is őket, és miután a folyó túlsó végén vannak, az átkelőt elállja a határvédelmi sereg, és a probléma már meg is van oldva.

Quick Start:
1: Első lépésként, nem árt a fővárost áthelyezni, valami központi tartományba; fővárosnak tedd meg Arlest (később, ha leverted a lázadásokat, akkor Avaricumot)
2: A Birodalomban, vallási dualizmus van, nem árt, ha egységes vallást követnek, erre a legalkalmasabb a keresztény. Minden pogány szentélyt rombolj le (kivétel: Salona, itt majd, később, ha már stabilizáltad) és építs keresztényeket, legalább 1-1 oltárt, ahol nagyon, muszáj, ott később lehet fejleszteni.
3: Az elején sok pénzre lesz szükséged; Itáliában, minden városban kaszárnyát pusztíts el, kivétel Rómában, (ugyanis itt fogod majd a hadsereget képezni) meg a főbb támpontokon, pl.: Augusta Traverorum, Aquinkum, stb.- tehát 1-2 határvédelmi helyett hagyj nyugodtan fejlődni.
4: Az összes várost, amiben 15k-nél több lakos van, és mínusz egyenleggel dolgozik, lázíts fel (lépj ki a helyőrséggel, rombold le az aktuális vallási épületeket, arénákat és persze a barakkokat, hogy ne tudjon a lázadó erős egységeket képezni), majd egy közeli sereggel verd le, foglald el, és irtsd ki a népet; ezáltal megoldódik, a szenny, a vallási és a helyi pénzügyi probléma. Ezek után lesz nagyjából 20-30 ezred a művelet végére, a profit pedig évi 10000 denarius körül fog mozogni, amiből már el lehet indulni.
5: Ha végeztél minden lázadással, és már nincs lázongó település, neki kezdhetsz a birodalom, rekonstruáláshoz. Avaricum legyen a fővárosod. Központi helyen van!
6: Most szedj össze 2 fullos sereget, egyet északon, a Rajna közelében tarts határvédelmi célokból, ez egy aktív sereg legyen, tehát néha ki is fogsz vele támadni, egyet pedig Aquinkum körül, a Duna átkelőjénél, teljesen defenzív funkcióként. (Az összes természetes akadályt álld el 1 limitaine katonával, hogy tudd, hogy hol akarnak rád törni, és az ide-oda csapódó csapatok, ne törjenek be a birodalomba) Továbbá: legyen még egy sereged a Brit szigeteken, itt vond össze a lehetséges csapatokat, és védekezz a Kelták ellen, majd az első csata után, ha meggyengültek, akkor hajts végre erős ellentámadást! Egy másik sereget vonj össze Salona városába, rengeteg íjásszal, ugyanis ezt többször is meg fogják támadni, és 6-8 íjász csapattal, meg néhány expedíciós gyalogossal, meg lehet védeni! A következő kisebb sereget Karthágó köré gyűjtsd össze, a berberek ellen.
7: Az Alemannokat rögtön a játék elején, amint lesz lehetőség, és a főseregük távol van, pusztítsuk el, a határvédelemre rendelt csapatok foglalják el a városát 1-el kevesebb ellenség!
8: Ahol lehet, építs bányákat, kikötőket, kereskedőtelepeket, a többi épület csak másodlagos...
9: Fejleszd a határvárosokat: (Eburacum Kelták miatt, Aquinkum későbbi barbár támadások, Augusta Traverorum Északi védelem, Róma - őt már nem kell)
10: Minden „góc” ponton legyen kormányzó, családtag!
Ezekre, a műveletekre kb. 8-12 köröd lesz, ugyanis érkeznek a barbárok, de akkorra már lesz 2 teljes légiód!

Kampány stratégia:
Eleinte védekezzünk, abszolút, majd ha lehetőség van rá, akkor az alemannokat tépjük meg, majd, a Keltákat. Én a berberek ellen abszolút védekező stratégiát folytattam, sokba került volna a sivatagban harcolni. A határainkat abszolút védjük, azaz: Minden határunkat áljuk el 1 csapattal. Ha a határvédelmi sereg ellentámadást hajt végre, és elfoglalunk egy várost, akkor azt porig romboljuk, irtsuk ki a lakosságot, és lázítsuk föl, ez által mi megerősödünk, az ellenség meg visszafoglalja és ő meg gyengül tőle (rendbe kell hoznia, ez pénzbe kerül, és még egy darabig nem fog támadni, ez idő alatt regenerálod a sereget)! A Keleti határaink legyenek rugalmasak, amint meggyengül a Keletrómai birodalom, azonnal ellentámadás és foglaljunk el néhány várost tőle, majd irány Konstantinápoly.

DAR

 
Fórum: legfrissebb
Posted by II.Bocskai - okt.. 20, 2018 19:27
Posted by misafeco - okt.. 20, 2018 16:02
Posted by wick - okt.. 19, 2018 22:57
Posted by misafeco - okt.. 19, 2018 18:25
Posted by misafeco - okt.. 19, 2018 18:25
Szavazás
Total War: WARHAMMER vélemény
 
ONLINE
Oldalainkat 448 vendég böngészi