Anglia Quick start

Az angolokkal való kezdéshez nyújtok egy kis segítséget, a teljesség igénye nélkül - íme néhány kezdőtipp:
1. lépés: Londonban építsünk farmot v. kikötőt (én kikötőt szoktam),Ez 2 kör lesz
2. lépés: Notthingam-et konvertáljuk nagy faluvá (Covert to City),ez is 2 turn lesz. Ha ez kész akkor vagy magtárat (Grain Exchange) vagy farmot érdemes építeni (Land Clearce),majd sorra a gazdasági épületeket.(A katonaság nem annyira fontos, mert a skótok úgyse fognak betámadni, min. a 20-ik körig.
3. lépés: A herceget és seregét a felbérelhető zsoldosokkal kiegészítve küldjük Yorkra. Ne támadjunk, inkább várjuk meg azt a 2 kört, amíg kiéheznek,és, vagy kitörnek,amit könnyen vissza lehet verni, vagy feladják a falut. Ha ez megvan akkor ott is építsünk 1 farmot, majd egy sima falat (nem azt, amin egy kastély képe van!) utána gazdasági épületek stb.
4. lépés: Caen régióban található egy kisebb sereg. Ezt vigyük be a várba,képezzünk mellé 1 Mailed Knights-ot 1 Levy Spearmen-t,és egy csapat könnyűlovast.(ezek jól jöhetnek üldözéskor.). Caenban egyébként Építsük egy Bowyert, majd menjünk rá a katonasági épületekre. Én a lőpályák építését ajánlom,mert a longbow-sok nagyon jól hasznáhatók a harcban, (persze egy kis páncélfejlesztéssel.[ezt úgy érhetjük el,ha leather tannert megépítjük,és utána még a blacksmith-et is.+még jön utánuk még négy kovácsműhely].)ha kegészítjük őket PL:mailed knights-al, billmann-el (ezt jól lehet használni nehézgyalogság és könnyűlovasság ellen)vagy Dismounted feudal knights-al. A nagytanácstól kb a 2. körben kapni fogunk egy üzenetet,hogy foglaljuk el Rennes-t. Ez nem könnyű, mivel Rennes serege nem gyenge. Ezért Caenből a paraszton kívül vigyük az összes egységet a falura.(lehetőleg még a franciák előtt)
5. lépés: Elfoglaltuk Yorkot és Rennest. Utóbbi szépen fog fejlődni,mind gazdaságilag,mind populációt illetően.(Rennesben kezdjünk kikötővel).Jöhet Caernarvon. Erre a fa kastélyra lehetőleg min. 4 csapat nehézlovast küldjünk, mivel A walesi Longbow-sok sok fejfájást tudnak okozni, főleg a gyalogságnak. Itt egy egyszerű stratégiával meg lehet oldani a csatát.(megvár amíg kitör,gyalogság és íjászok a gyalogos parasztokra és a Welsh Spearmanekre,egyíjász a longbowsokra, a lovasság meg az ellenség íjászaira. Az íjászokat érdemes Caenből hajóval átvinni londonba ott csatlakoztatni őket a seregre.
6. Megvan Caernarvon. Még ne konvertáljuk várossá, amíg a skótok élnek hagyjuk meg kastélynak.
A diplomáciáról:Francia:Az elején:adj:trade, Map, kérj:single playment:500 és/vagy map informationt.
(Skót: Ugyanez)
Német-Római birodalom: ugyanez,csak ne 500-at hanem 1000-t kérj+alliance-ot. A többi szomszédos néppel is érdemes min. Trade rights-ot kötni (persze minimum 500 florin fejében) - Ez a segítség Kb. az első 15 körre vonatkozik.
Vidd át a kontinensre. A Diplomatádat indítsd délnek,Ceciliát pedig északnak, és ott a dánokkal és a ruszkikkal köss szövetséget (alliance)
[Ennek egy választható stratégiája:A Bodyguardot vigyük el oldalra,az íjászokat az ELEJÉN KÜLDJÜK A LÁNDZSÁSOK ELÉ,ONNAN MAJD HA KELL MAGUKTÓL VISSZAFUTNAK.A lándzsások megállítják a parasztok és a spear militiák rohamát. A yorki íjászok (értsd: Az ellen íjászai) hátul fognak maradni. Itt az idő, hogy bevessük a bodyguardot. Küldjük rá a yorki íjászokra,azok meghalnak,v. elfutnak. Aztán ugyanezzel a lovas csapattal támadjuk hátba a maradék parasztot meg lándzsást. Jobb esetben ezután kijön az a kis felirat h. Clear Victory!]

U.I.:Először a skótokat nyírd ki, aztán a franciákat,és még 2 dolog-1:Brugest és/vagy Antwerpent nyugodtan foglald el, jót fog tenni a növekvő gazdaságodnak 2: Cecilia hercegnőt ne adjad férjhez,inkább

Anonymus
 
Fórum: legfrissebb
Posted by II.Bocskai - okt.. 20, 2018 19:27
Posted by misafeco - okt.. 20, 2018 16:02
Posted by wick - okt.. 19, 2018 22:57
Posted by misafeco - okt.. 19, 2018 18:25
Posted by misafeco - okt.. 19, 2018 18:25
Szavazás
Total War: WARHAMMER vélemény
 
ONLINE
Oldalainkat 150 vendég böngészi