Rövid tippek gyűjteménye

Veterán egységek
Ha valaki veterán egységeket szeretne /ki nem? -:)/ tegye a következőt: harcoltassa az egységet egyszer, majd egy kisebb veszteséget szenvedett egységbe tegye át a csapat létszámának max. 30%-át. Azt fogja látni, hogy a kis létszámú csapat /jó esetben/ kapott egy gerendát.

Pénzszerzés és ellenséges szövetségesek egymás ellen uszítása:
Kinézek az ellenséges országok közül egyet, aki nem tud mit kezdeni a szomszédomban lévő ellenséges várossal, diplomatát küldök ahhoz a néphez. Aztán megvárom míg úgy rendezi a csapatait, hogy a városa viszonylag védtelen maradjon. Megtámadom Onagerekkel így nem kell kört várnom az ostromkezdéshez ergo felmentő sereget se tud hozni. A gyenge kis védelmet szétverem, a népességet kiirtom aztán a szövetségesének lepasszolom a várost. Ez több haszonnal is jár: 1, szerzek pénzt 2, gyengítem akivel hadban állok 3, vagy visszafoglalja a városát és hadba kerül a szövetségesével , így újabb frontot nyit és kevesebb katonát tud ellenem hozni, vagy messzebről kell a támadásait indítania.

Diplomácia haszna
A dimlomácia szélesköruen használható az események kello irányú alakítására. Szitu pl. a következo: A Juliusokkal már elfoglaltam egész Galliát, gondoltam továbbigázom és elfoglalom Hispániát is. Probléma: A Szenátus baráti kapcsolatok ápolását szorgalmazza. Megoldás: Mivel az Ibériai-félsziget legdélibb részét Carthago ellenorzi, ezért ezt elfoglaltam, a városon végrehajtottam egy Enslave Population-t, majd 10000 denarius ellenében átengedtem a Szenátusnak. Nagyjából 10 forduló elteltével mindhárom római frakció hadban állt Spain-nel. Mivel a Juliusok voltak a legközelebb, így jóformán az egész félszigetet el tudtam foglalni.

Anonymus
 
Fórum: legfrissebb
Posted by II.Bocskai - okt.. 20, 2018 19:27
Posted by misafeco - okt.. 20, 2018 16:02
Posted by wick - okt.. 19, 2018 22:57
Posted by misafeco - okt.. 19, 2018 18:25
Posted by misafeco - okt.. 19, 2018 18:25
Szavazás
Total War: WARHAMMER vélemény
 
ONLINE
Oldalainkat 317 vendég böngészi