Hogy kezeljük a szenátustHogy kezeljük a szenátust

Szenátus és a család kapcsolata

Minél jobban erősödsz, minél többet hódítasz, annál kevésbé fognak szeretni a szenátusban, de annál jobban fog szeretni a nép. (lásd Caesar a történelemben)
Kezdetben normális küldetéseket kapsz a szenátustól, minél több családtagod tölt be szenátusi tisztséget, annál teljesíthetőbbeket. Aztán mint már mondtam, idővel elkezdenek félni tőled a szenátor urak és egyre durvább, nehezebb, majd végül lehetetlen küldetéseket kell végrehajtani, és míg kezdetben siker esetén jutalmat kapsz, a végén már csak egy fenyegetést, hogy ha nem sikerül, akkor jaj neked. A csúcspont az, mikor a szenátus felszóltja a családfődet, hogy vessen véget életének, mivel viselkedésével elárulta Rómát. Azt nem tudom, hogy mi van, ha beleegyezik az ember a családfő "harakirijébe", de ha nem ölöd meg, akkor kitaszított leszel és hadi állapotba kerülsz Rómával és a többi családdal.

Felesleges mindig a Szenátus parancsait lesni, mert előbb-utóbb úgyis ellened fordul. Amig nincs elég katonai erőd vagy a másik két család sokkal erősebb, addig nem érdemes kötekedni velük.
Ha megvan a szükséges katonai erőd, akkor nem kell velük törödni, és ahogy alkalom adódik, el kell foglalni Rómát. Ez elkerülhetetlen, mivel békés úton nem lehet megszerezni.
A játék leírása szerint akkor is neki lehet menni Rómának, ha a nép már nagyon szeretne a saját nyakára ültetni, mint Császárt.
Ha elfoglalod Rómát, megszűnik a szenátus menü és nincs több küldetés. Ha már van 49 tartományod és úgy foglalod el, akkor egyben meg is nyerted a játékot. Ha Rómával még nincs meg, akkor még kell hódítgatni egy kicsit, de igazából, ha sikerül bedarálni a Scipiik és a Brutiik itáliai bázisvárosait, annyira megerősödsz, hogy utána nincs ellenfeled. Az alap játékban az egyetlen nehézség a végén legyőzni a római családokat, mivel a római AI-kat jobban irányítja a gép, mint a barbikat; ezért a többi római család is kb olyan erős lesz a végjátékban mint az emberi. Csak persze az emberi ésszel úgysem ér fel az AI.

 
Fórum: legfrissebb
Posted by Cisquo - aug.. 21, 2018 22:21
Posted by Amokfutokova - aug.. 21, 2018 20:24
Posted by GR0ZN1J - aug.. 21, 2018 09:16
Posted by misafeco - aug.. 20, 2018 12:40
Posted by Zsolti1967 - aug.. 20, 2018 11:56
Szavazás
Total War: WARHAMMER vélemény
 
ONLINE
Oldalainkat 123 vendég böngészi