Frakció bemutató: Szicília

A frakció háttereBár Szicíliának Rómához való közelsége miatt gazdag a történelme, a mostani királyság újkeletűnek számít az európai hatalmak között. Hat évvel Anglia meghódítása előtt a normannok első szigetfoglaló inváziójukat a Szicíliát birtokló szaracénok ellen indították... a pápa bátorító közreműködésével.

Bár I. Roger király népe csecsemőnek tűnik, de a szigeten fekvő fővárossal, Dél-Itália fölötti uralmával és a Pápai Államhoz fűződő jó kapcsolatával ez a csecsemő jó eséllyel túlélheti a felnőttkorhoz vezető utat. Szicília inváziójának jóváhagyása csupán a pápai támogatás kezdetét jelentette. Róma puszta jelenléte az Appenini-félsziget közepe táján szilárd politikai pajzsként szolgál a kontinens északi hatalmasságaival szemben. Úgy tűnik, ez a pajzs mindaddig fennmarad, amíg a katolikus uralkodó réteg hűséges marad a Pápai Államhoz.

Mindazonáltal a pajzsok mögé bújás nem túl jó taktika egy birodalom alapításához – és minden védelemnek létezik gyenge pontja. A Szent Római Birodalom (a mi történelemkönyveinkben Német-Római Birodalom ford.megj.) határos a szicíliaiakkal, és a birodalom seregei a császárnak engedelmeskednek, nem a pápának. Ha a szicíliaiak sikeresen terjeszkednek észak felé, hamarosan számolniuk kell a milánóiakkal és a velenceiekkel.

Úgy tűnik a normannoknak újra vízre kell szállniuk, ha utolsó királyságukat hatalmát ki akarják terjeszteni. A hazájukhoz közeli Szardínia és Korzika csábító inváziós célok lehetnek, ám a szicíliaiaknak messzebbre kell tekinteniük láthatárnál a hosszútávú túlélés érdekében. Keletre a Bizánci Birodalom széttagolt és viszonylag sebezhető, nyugatra pedig számtalan lehetőség nyílik az Ibériai-félsziget kaotikus viszonyait kihasználni.


Kampány stratégiaA szicíliaiak két tartománnyal kezdenek, fővárosukban, Palermoban kastéllyal, Nápolyban pedig egy nagyvárossal. A királyságot északon olaszok és a Szent Római Birodalom veszik körbe, keletre a bizánciak, délen pedig mórok vannak közel. A terjeszkedés első célpontjai valószínűleg a közeli nyugati független szigetek lesznek, mielőtt megvetnék lábukat délnyugatra Afrikában és keletre görög földön.

A kezdeti katonai erőt jobbára erős milicista egységek biztosítják, melyeket mellvértes lovagok és lovas hűbéresek egészítenek ki. Később a félelmetes szicíliai muszlim íjászok, valamint a lovas és gyalogos normann lovagok alkotják majd a szicíliai sereg gerincét.


Cél a nagy kampánybanUralj 45 tartományt, köztük Jeruzsálemet.

Szicíliai egységek

Könnyűgyalogság
-Parasztok
-Kardos-kispajzsos katonák

Lándzsás/pikás gyalogság
-Lándzsás hűbéresek (sergeants)
-Páncélozott hűbéresek
-Pikás milícia
-Olasz milícia
-Olasz lándzsás milícia

Nehézgyalogság
-Leszállított olasz katonák (men at arms, lóról leszállítva)
-Leszállított zsoldosok
-Leszállított normann lovagok
-Alabárdos milícia

Nehézlovasság
-Lovas hűbéresek
-Mellvértes lovagok (az első merev vértet viselő lovagok)
-Normann lovagok (tapasztaltabbak a feudális lovagoknál)
-Nemes lovagok (chivalry knights)
-Lovas milícia
-Templomos lovagok
-Ispotályos lovagok
-Korai tábornoki testőrség
-Késői tábornoki testőrség (ők már a klasszikus talpig vértes lovagok)

Lövész lovasság
-Lovas számszeríjászok

Lövész gyalogság
-Íjász parasztok
-Pavézés-számszeríjas milícia
-Pavézés számszeríjászok
-Szicíliai muszlim íjászok (összetett íjjal)
-Arquebus lövészek (az első kézi tűzfegyver)
-Muskétások

Tüzérség
-Katapult
-Kőhajító (trebuchet)
-Balliszta
-Seregbontó ágyú (9 csövű kis játékszer)
-Mozsárágyú (a várvédelemben jelentős mindkét oldalról)
-Bombarda (korai, 14. századi ágyú)
-Ágyú

Szicília videója letölthető innen (12.9 MB): http://www.totalwar.com/asset_library/Videos/Low_Resolution/Sicily.wmv Csatádi - 2006-11-05

 
Fórum: legfrissebb
Posted by II.Bocskai - okt.. 20, 2018 19:27
Posted by misafeco - okt.. 20, 2018 16:02
Posted by wick - okt.. 19, 2018 22:57
Posted by misafeco - okt.. 19, 2018 18:25
Posted by misafeco - okt.. 19, 2018 18:25
Szavazás
Total War: WARHAMMER vélemény
 
ONLINE
Oldalainkat 363 vendég böngészi