Frakció bemutató: Oroszország

Frakció bemutató: Oroszország

A frakció háttereAz oroszok széttagolt nép, jóllehet ezt aligha lehet betű szerint értelmezni egy olyan nemzetre, ami így is Európa a legnagyobb királyságát adja. Bár az ország királyi székhelye Kiev, és az oroszok itt vették fel először a keresztséget, mégis távol esik az északi résztől, ahol jelenleg a királyság hatalmi centruma található. Jelenleg a Balti-tenger keleti végében fekvő Novgorod a térség kereskedelmi központja, míg Kievben az örökösödési viták szétzilálták az ország rendjét és egységét.

A kievi királyi udvar zűrzavaros helyzete miatt a sürgős katonai offenzívákat a novgorodi kereskedelmi fővárosből tanácsos indítani. Vsevolodnak, Kiev nagyhercegének első tennivalója az lesz, hogy bármi áron és megkérdőjelezhetetlenül helyreállítsa uralmát a déli főváros fölött. Amennyiben ezt véghez tudja vinni, az oroszok könnyedén egyesíthetik a sztyeppe népeit, és a kelet leghatalmasabb államát hozhatják létre.

Az elv egyszerű és világos, végrehajtásához gyors és döntő tettekre van szükség. Lengyelország és Magyarország királyságai délnyugaton elég jó helyen vannak ahhoz, hogy könnyedén bevegyék az orosz fővárost. Délre Bizánc szintén elkeseredetten próbálja régi dicsőségét új terjeszkedéssel visszaállítani, és csak Vsevolodnak a bizánci Mária hercegnővel kötött házassága akadályozta meg a birodalmat, hogy visszavágjanak az oroszoknak Konstantinápoly kudarccal végződött megrohanásáért. Nem fogják elfelejteni, hogy a minap legyőzték az oroszokat...

Ezeket a tényeket a jelenlegi orosz haderő nem hagyhatja figyelmen kívül. Amíg újra számos helyről nem tudnak katonákat toborozni, erejük nem elegendő minden komoly támadás megállításához.


Kampány stratégiaAz orosz királyság kicsi és elszigetelt, a nagy kampány kezdetén mindössze Novgorod fővárosára koncentrálódik. A királyság legkönnyebb kezdeti célpontjai a közeli lázadó települések lehetnek, mint például Szmolenszk és Helsinki. Ezek elfoglalása után érdemes Kelet-Európát megcélozni. Délnyugaton a lengyelek és magyarok a terjeszkedés fő riválisai, őket jó szemmel tartani – az orosz királyság nyílt síkságai könnyen megkísérthetik valamelyik ambíciózus riválist.

Kezdetben az orosz sereg lándzsás és íjász milíciából áll, amit erdőlakók és kazahok egészítenek ki. A kezdeti orosz gyalogsági egységek viszonylag szegényesek a többi frakcióhoz képest, de a jó lövész és közelharci lovasság, mint például a kozák lovasság kihasználásával az orosz tábornok fölényhez juthat a harcmezőn.


Cél a nagy kampánybanUralj 45 tartományt beleértve Konstantinápoly és Jeruzsálem városát.

Orosz egységek:

Könnyűgyalogság:
-Parasztok
-Erdőlakók (favágók)

Lándzsás/pikás gyalogság
-Lándzsás milícia
-Lándzsások
-Bardiche fejszések (hosszú nyelű kétkezes bárdokkal)
-Leszállított druzsina (mármint lóról leszállított)
-Leszállított bojárfiúk (lóról leszállított arisztokrata csemeték)

Lövész gyalogság
-Számszeríjas milícia
-Leszállított dvor (összetett íjjal és bárddal vitézkednek)
-Kozák muskétások
-Arquebus lövészek (korai muskéta)

Nehézlovasság
-Lovas milicia
-Druzsina (a régi viking harcmodort képviselik)
-Cári gárda (elit lándzsás lovasság)
-Korai tábornoki testőrség
-Késői tábornoki testőrség (hosszú nyugati lándzsával és jó páncélzattal felfegyverezve)

Lövész lovasság
-Kazahok
-Bojárfiúk
-Dvor lovasság (lovas íjászok bárdokkal)
-Kozák lovasság

Tüzérség
-Katapult
-Kőhajító (trebuchet)
-Bombarda (korai ágyú)
-Nagy bombarda (korai ágyú)
-Ágyú (15. századi)
-Sárkány (15. századi basilisk, ostromágyú)

Az orosz frakció videóját letöltheted innen (12.1 MB): http://www.totalwar.com/asset_library/Videos/Low_Resolution/Russia.wmv Csatádi - 2006-11-04

 
Fórum: legfrissebb
Posted by II.Bocskai - okt.. 20, 2018 19:27
Posted by misafeco - okt.. 20, 2018 16:02
Posted by wick - okt.. 19, 2018 22:57
Posted by misafeco - okt.. 19, 2018 18:25
Posted by misafeco - okt.. 19, 2018 18:25
Szavazás
Total War: WARHAMMER vélemény
 
ONLINE
Oldalainkat 450 vendég böngészi