Egység előkóstoló

A Total War hivatalos honlapján szinte napról napra újabb, a Medieval 2-ben szerepelni fogó egységekről kaphatunk leírást. Úgy gondoltam néhányat ezek közül lefordítok, kedvet teremtve ezzel a hamarosan megjelenő demo verzióhoz, de főképp a november 14.-n kiadásra szánt teljes játékhoz. Egy-egy leírás végén zárójelben leírtam típusukat, valamint mely frakciónál lesznek képezhetők. Előfordul, hogy tévedhetek a frakció megállapításnál, ezért, illetve a hangulat érdekében is ajánlom mindenkinek a honlapon ezen egységek képeinek megtekintését is!

Mameluk: Bár rabszolgaként veszik meg őket, de már gyermekkoruktól képzik, mindaddig, míg a kiképzés befejezésével újra szabadságot nem kapnak. Ezek a félelmetes, tapasztalt katonák nehézlovasként elit hadsereget alkotnak a sztyeppe összes népénél. Jól páncélozottak, buzogánnyal és dárdával vannak felszerelve, és e fegyelmezett harcosok frappánsak roham közben és kézitusában, sőt páncélozott ellenfél ellen is megállják helyüket. (Nehézlovas, Orosz fejedelemség)

Velencei nehéz gyalogos: Jól páncélozott, valamint harci pöröllyel felszereltek, a Velencei Birodalom széleskörű érdekeinek védelmére lettek toborozva kapzsi ellenfelektől, egyaránt szárazföldön és tengeren is. Hosszú nyelű pörölyeikkel könnyedén törik át ellenségeik páncélját, jó eséllyel élve elleneik megállítására. (Nehézgyalogos, Velencei B.)

Strzelcy: Ők könnyűlovasok, gyors mozgású haderők (mint pl. a tatárok és az oroszok) elhárítására képzik őket, Könnyűpáncéllal és egy kisebb számszeríjjal rendelkeznek, akárcsak gyalogos bajtársaik. Mozgékonyságukat arra használják fel, hogy távol maradjanak ellenségeiktől, valamint legyen idejük az újratöltésre. (Könnyűlovas, Lengyel k.)

Pikás: A pika egy megközelítőleg 5m hosszú kétkezi használatra szánt lándzsa. Egy jól képzett csapat képes áthatolhatatlan hegyes falat alkotni ily módon, amely az ellen lovasainak rohamát megállítja, halált mérve rájuk. Tény, miszerint a késő középkori hadviselésben sem veszett el szerepük. Feltépett katonazubbonyt viselnek egészen a 16. század közepéig. (Lándzsás, Francia k.)

Páncélozott kardforgató: Az egyetlen dolog, ami elválasztja e kisebb köznemesi osztályt a teljes rangú lovagoktól, az a vagyoni hiányuk a drágább eszközökre, így a lovasságra. Lemezes páncélzatukkal, és hosszú kardjaikkal az angol seregek szívós, kemény és kitartó gerincét alkotják. (Nehézgyalogos, Angol k.)

Huskarl: A huskarl egy baltával és nehézfegyverzettel felszerelt gyalogos. Gyakran alkotják a dán király testőrségét és emellett egy elit csapatként is tisztelik őket. E katonák korai válogatott gyalogosok a dán seregekből, egy erős harcoló haderőt biztosítanak, mindaddig, míg később nehezebb páncélzatú katonák képezhetőek nem lesznek. (Nehézgyalogos, Dán k.)

Hűbéri lovag: Az effajta lovagok ritkák, de kiváló nevelésűek, mert csak a nemesek engedhetik meg maguknak azokat a költségeket, mely a felszereléshez kell. Ők jelentik a páncélinggel vértezett lovagi kiválóságokat a középkori Nyugat-Európában. Az ellenséges gyalogosok felmorzsolására, illetve az ellen lovasainak utolérésére használhatóak, míg meg nem jelennek a későbbi páncélingesek. (Nehézlovas, Skót k.)

Kétkezes kardforgató: Már a nevük is utal arra, hogy hatalmas kardjaikat miként használják. A kétkezesek nagyon nehéz páncélzatú gyalogoskatonák, melyek a közelükben lévő ellent képesek véres cafatokra felaprítani, mikor egy-egy összecsapáson vesznek részt. Nehezen mozgó formában csapnak le az ellenséges csatavonalakra. (Nehézgyalogos, Német-Római B.)

Naffatun: Ezek az emberek halálos töltetű kerámia edényekkel szórnak, melyek a becsapódás után az égő nafta lángja által robbannak be. „Veszélyes anyagú szeméttel” vannak megtöltve, hogy keresztülüssenek minden páncélon. A nafta vegyi anyagok keveréke, amely gyúlékony anyagként teszi meg hatását, mikor eltalál valakit. Az égő halál látványa még a legbátrabb harcosokat is elbátortalaníthatja! (Könnyűgyalogos,???)

Templomos lovag: A templomosok ijesztő és megrendíthetetlen osztálya az első keresztes hadjárat után alakult meg a zarándokok védelmére. Származásuk ellenére a lovagrend hatalmassá és vagyonossá vált; ők üzemeltették Európában az első bankrendszert. Általuk létrehozták az első káptalani birtokokat, ahol képességeiket fejlesztették hatalmas mértékben. Rettentő szakértelemmel, vallási hűséggel, és ügyességgel vannak megáldva. Jogosan félhet az, kinek ezzel a társulattal kell szembeállni a csatamezőn. (Nehézlovas, Francia k.)

-forrás: totalwar.com
Knight Templar Knight Templar - 2006-09-14

 
Fórum: legfrissebb
Posted by II.Bocskai - okt.. 20, 2018 19:27
Posted by misafeco - okt.. 20, 2018 16:02
Posted by wick - okt.. 19, 2018 22:57
Posted by misafeco - okt.. 19, 2018 18:25
Posted by misafeco - okt.. 19, 2018 18:25
Szavazás
Total War: WARHAMMER vélemény
 
ONLINE
Oldalainkat 358 vendég böngészi