Medieval2: Total War - GYIK

1.
K : Megváltoztathatja egy mod feltelepítése az alapjáték tulajdonságait?
V : Igen. Sőt van amelyik mod nem külön mappába települ, hanem teljesen átírja az eredetit (pl: RTR gold)

2.
K : Megváltoztathatja egy mod feltelepítése egy korábban telepített mod tulajdonságait?
V : Igen. Sőt bizonyos modok egyáltalán nem kompatibilisek egymással. A legbiztosabb megoldás, hogy egy játékra csak egy modot telepítünk.

3.
K : Mi az a "descr_strat"?
V : Az egy szöveges dokumentum a játék szívében , ahol a kampány leírása(népek játszhatósága; tartománykiosztás; pénzek; kezdő alakulatok, stb.) megtalálható. Az első kőrben beadott játékállás leírása. Itt lehet a kampány alapbeállításain változtatni. Ha itt bármit változtatunk az csak Új játék kezdésétől érvényes. Átírás előtt feltétlen mentsük el biztos helyre , mert ha elrontottunk valamit akkor el sem indul a kampány, hanem visszadob a népválasztó-menühöz. Ilyenkor visszamásoljuk az előző működő verziót és újra próbálkozunk. A „descr_strat.txt” helye alapból(ha a mod átírja az alapjátékot és nem külön mappába települ szintén itt):

MTW2:
C:\Program Files\SEGA\Medieval II Total War\data\world\maps\campaign\imperial_campaign\descr_strat.txt

KINGDOMS ill. egyéb modnál:
G:\Spiele\Medieval II Total War [German]\mods\”telepített mod, vagy hadjárat”\data\world\maps\campaign\imperial_campaign\descr_strat.txt

4.
K : Szeretnék olyan néppel játszani amit a játék nem enged; megoldható-e?
V : Igen.A "descr_strat" elején három csoportba vannak a népek nevei osztva(playable;unlockable;non_playable). Átírjuk a kívánt nép nevét a "playable" oszlopba külön sorba (az ott lévők mintájára) és töröljük az eredeti csoportból. Mentünk. (Később megjelenő népekkel nem lehet megcsinálni, tehát pl. Medieval2 TW esetében nem tehetjük játszhatóvá ilyen módon a mongolokat– az ilyen esetekben a megfelelő modot kell használni)

5.
K : Megváltoztathatom-e a kampány kezdetén kapott pénz összegét?
V : Igen. A "descr_strat"ban megkeressük választott népünk leírását és a "denari" utáni számot átírjuk a kívánt összegre. Mentünk. pl.:
faction poland, balanced smith
ai_label catholic
denari 12000
denari_kings_purse 2500

6.
K : Megváltoztathatom-e a királyom körönkénti bevételét?
V : Igen. A "descr_strat"ban megkeressük választott népünk leírását és a "denari_kings_purse" utáni számot átírjuk. Mentünk. (Nem minden számot szeret, mert lelke van). A példa az előző kérdésnél.

7.
K : Eltűntek a csapatzászlóim; visszaállíthatom-e őket? Vagy : Idegesítenek az otromba csapatzászlók; eltüntethetem-e őket?
V : Igen. A "Medieval II Total War" főkönyvtárban találsz egy "medieval2.preference" CFG fájlt amit "Jegyzettömb"-höz társítva megnyitsz. Itt kedved szerint állíthatod. Át kell írni a példa mintájára. Nem kell újra kezdened a játékot az érvénybe lépéséhez!
pl.: alulról a 13. sor : show_banners = 1 (van zászló) show_banners = 0 (nincs zászló)

8.
K : A játék fut Windows7/Vista (32-64bit) alatt?
V : Igen!

9.

K : Eltünt a zöld egységkijelölés.Hogyan állíthatom vissza?
V : A "Medieval II Total War" főkönyvtárban találunk egy "medieval2.preference" CFG fájlt amit "Jegyzettömb"-höz társítva megnyitunk.Itt kedved szerint állíthatod. Át kell írni a példa mintájára.
30.sor disable_arrow_markers = 0 (nincs) ; disable_arrow_markers = 1 (van)

10.
K : A mentéseimet hol találom?
V : "(játék főkönyvtára)/saves" - Kiegészítő esetén: "(Játék főkönyvtára)/mods/(keresett kiegészítő mentés mappája, pl.: "teutonic" - Kingdoms: Teutonic Campaign-t jelenti)/saves"

hillman

 
Fórum: legfrissebb
Posted by II.Bocskai - okt.. 20, 2018 19:27
Posted by misafeco - okt.. 20, 2018 16:02
Posted by wick - okt.. 19, 2018 22:57
Posted by misafeco - okt.. 19, 2018 18:25
Posted by misafeco - okt.. 19, 2018 18:25
Szavazás
Total War: WARHAMMER vélemény
 
ONLINE
Oldalainkat 457 vendég böngészi