Steam súgó & GYIK.

Az alábbiakban gyűjtöttük össze a Steam programmal kapcsolatos legfontosabb tudnivalókat és a leggyakrabban felmerülő kérdéseket, és azok válaszait.

Steam ismertető:
A Steam egy háttérben működő, online futó program, aminek a segítségével játékokat vásárolhatunk, letölthetünk - digitális formában (vagy a dobozos verziókat aktiválhatjuk). Előnye hogy mindig naprakész; a főlapján informálódhatunk az új piaci hírekről, illetve játékainkhoz mindig letölti a legfrissebb újításokat (akár automatikusan) működő internet kapcsolat tehát szükséges hozzá! A legtöbb mai játék Steam-en keresztül is (vagy kizárólag ott) aktiválható (telepítésnél a Steam kéri cd-kulcsot, és annak megadása után enged csak tovább) ez leginkább védelmet jelent a kalózok ellen. Ebbe a csoportba tartoznak a Total War széria 2008. után megjelenő részei is.

Játék telepítés menete Steam-en:
Itt most laikusoknak fogjuk leírni, hogy hogyan kell feltelepíteni a Steam-en keresztül a Total Wart (ill. egyéb játékokat), a szoftver megvételétől kezdve.
1.) Miután megvettük a játékot, töltsük le a Steam-et (magyarul is elérhető) és telepítsük fel. Fontos, hogy a Steam-en keresztül telepíthető játékokat a Steam, általában a saját mappájába fogja betenni (nem mindig van lehetőségünk egyéni telepítési útvonal megadására). Javasolt a Steam-et olyan partícióra telepíteni, ahol bőven van hely a későbbi játékoknak.
2.) Hozzunk létre a Steam oldalán egy saját fiókot.
Fontos: AZ ADATAINKAT JEGYEZZÜK FEL, MERT EZEN KERESZTÜL FOGUNK JÁTÉKOKAT VENNI ÉS AKTIVÁLNI! HA A FIÓK ADATAI ELVESZNEK, AZZAL ELVESZIK MINDEN STEAM-EN AKTIVÁLT JÁTÉK IS!
3.) Jelentkezzünk be a Steam programon keresztül (is) a Steam rendszerébe (Login).
4.) Most már birtokában van egy eredeti játék, és egy Steam Account - nincs más hátra mint a telepítés. Tegye be a lemezt a meghajtóba, és a program automatikusan el fogja kezdeni az installálást (kövesse a képernyőn megjelenő utasításokat).
5.) Telepítés közben kérni fogja a cd-kulcsot (vagy regisztrációs kulcsot), ekkor adjuk meg. Ha ezenkívül kaptunk még egyéb kulcsot - pl.: valamilyen extra tartalom, kiegészítés, akkor azt a telepítés végeztével adhatjuk meg és aktiválhatjuk.

Mi van ha nem a DVD-ről telepíti a játékot, hanem a STEAM-ről tölti le?
Ha lemezes verziót telepít, és ennek ellenére mégis szerverről kezdi letölteni a játékot, akkor kövesse az alábbi lépéseket:
1.) Jelentkezzen be a STEAM-be, kattintson a "Library" fülre,
2.) Jobb klikk a játékra, kattintson a "Delete local content" -re, majd OK,
3.) Tegye be a játék lemezét,
4.) Zárja be a Steamet (Steam > Exit),
5.) Start menü/ Futtatás (vagy: Windows Key + R),
6.) Írja be:
"C:\Program Files\Steam\Steam.exe" -install E:"
(Az elérési utakat, módosítsa a saját konfigurációjának megfelelően, tehát az "E:" az Ön dvd meghajtója legyen, Steam elérési útját ugyanígy helyesbítse a telepítésnek megfelelően),
7.) OK

Hol vannak a játék mentéseim?
"Rendszer (C) Users/(saját Windows felhasználóneved)/AppData [rejtett fájl]/ Roaming/The Creative Assembly/Rome2/save_games"

A Steam-en vásárolt DLC-k a Steam fiókomban mindig elérhetők lesznek?
Igen.

Újra felraktam egy már korábban telepített programot, de valamiért nem akar menni. Azt írja ki hogy: "This game is either not installed or being instaled or updateted."
Újratelepítés esetén törölni kell a játék maradványkönyvtárát (manuálisan), ez a file tartalmazza a beállításokat, mentéseket, scripteket, mod menedzser indító parancssort stb. >
Rendszer (C) Users/(saját Windows felhasználóneved)/AppData [rejtett fájl]/ Roaming/The Creative Assembly/Rome2/" - (Total War: ROME II esetén, egyéb játékoknál a "Roaming" könyvtár alatt keressünk).

Készítette: DAR

 
Fórum: legfrissebb
Posted by II.Bocskai - okt.. 20, 2018 19:27
Posted by misafeco - okt.. 20, 2018 16:02
Posted by wick - okt.. 19, 2018 22:57
Posted by misafeco - okt.. 19, 2018 18:25
Posted by misafeco - okt.. 19, 2018 18:25
Szavazás
Total War: WARHAMMER vélemény
 
ONLINE
Oldalainkat 452 vendég böngészi